Pogrešanega jadralnega padalca našli mrtvega

Včeraj popoldne je 47-letnega nemškega jadralnega padalca med letenjem obšla slabost in je predčasno pristal na grebenu Kobariškega Stola. Med sestopanjem proti vasi Borjana je svoje stanje sporočil preostalim padalcem iz skupine, kasneje pa se jim ni več oglasil. Tolminski gorski reševalci in bovški policisti so ga pozno popoldne našli mrtvega.

Fotografija je simbolična. Foto: Miljko Lesjak,  Grs Tolmin
Fotografija je simbolična. Foto: Miljko Lesjak, Grs Tolmin

KOBARID > Skupina 14 jadralnih padalcev iz Nemčije je z vzletnega mesta na Kobariškem Stolu poletela okrog 12. ure, med njimi je bil tudi 47-letnik. Po približno 20 minutah je predčasno pristal na čistini na grebenu Stola nad vasjo Borjana, nato pa peš sestopal proti vasici. Svoje stanje je po radijski zvezi sporočil ostalim iz skupine. Ti so kasneje pristali na pristajališču v Kobaridu. Nazadnje so se pogovarjali okrog 14. ure, nato pa se ni več oglašal na njihove klice, zato so posumili, da z njim ni vse v redu.

Policija je obvestilo o pogrešanem jadralnem padalcu prejela ob ob 15.09. Iskali so ga pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin in bovški policisti, kasneje tudi posadka s helikopterjem Slovenske vojske.

Nemca so gorski reševalci ob 19.13 našli ob gozdni poti nad Borjano, na višini 660 metrov nadmorske višine, in ni kazal znakov življenja. Na gozdni poti, približno sto metrov nad mestom, kjer se je 47-letnik zgrudil in obležal mrtev, so našli še njegov nahrbtnik.

O zadevi so policisti obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Zdravnica ZD Tolmin je lahko le potrdila smrt tujega državljana in odredila sanitarno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo poslali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Spletno uredništvo


Najbolj brano