Pogasili goreče kolo

Hitremu ukrepanju voznika in prihodu gasilcev se lahko zahvali lastnik lesa, ki ga je voznik peljal na tovornjaku pri Ilirski Bistrici. Na Valeti nad Portorožem pa v četrtek ni imel take sreče motorist.

Bistriški gasilci so dokončali, kar je začel že voznik tovornjaka.  Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Bistriški gasilci so dokončali, kar je začel že voznik tovornjaka.  Foto: Pgd Ilirska Bistrica

MEREČE, PORTOROŽ > Včeraj ob pol treh popoldan je voznik tovornjaka priklopnika med vožnjo po glavni cesti od Ilirske Bistrice proti Ribnici pri odcepu za Mereče opazil, da se mu izpod zadnjega desnega kolesa prikolice močno kadi. Poklical je na pomoč, nemudoma ustavil in se tudi sam lotil gašenja.

Na kraj so kmalu prihiteli tudi bistriški gasilci, ki so požar dokončno pogasili, tako da ni zajel lesa, ki je bildda naložen na prikolici. Ob požaru je tako nastala le manjša škoda. V četrtek zgodaj popoldne pa je 42-letni voznik motornega kolesa na Valeti nad Portorožem zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v zadnji del osebnega avtomobila, padel in se pri tem huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Čaka ga še plačilo kazni. Ob nesreči so pomagali tudi gasilci koprske gasilske brigade. DC


Najbolj brano