Pod vplivom drog prevažal ilegalce?

Včeraj ob 11.37 so policisti v Kubedu ustavili avtomobil, ki ga je vozil 37-letni Koprčan. V vozilu so bili tudi štirje državljani Albanije. Tujci so ilegalno vstopili v Slovenijo na območju Mlinov, kamor jih je pripeljal slovenski voznik, nato je sam prečkal mejo, tujce pa ponovno pobral na slovenski strani.

 Foto: Gpu
Foto: Gpu

PRIMORSKA > Voznika so preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,00 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom prepovedanih drog, so želeli opraviti še hitri test za prepoznavo simptomov vožnje pod vplivom prepovedanih drog, v katerem pa ni želel sodelovati. Zato so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je še bolj odločno odklonil. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu zasegli vozilo. Po končanem postopku je bil izpuščen, sledi mu več kazenskih ovadb.

Nasilnež v družini

Koprski policisti so obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi mu kazenska ovadba.

Vlomilca v Postojni in Kopru

V vasi pri Postojni je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Lastnikom so odnesli zlatnino in jih oškodovali za 3400 evrov.

V Kopru je nekdo vlomil v garažo, od koder je lastniku ukradel kolo in motorno žago. Oškodovan je za 750 evrov.

...

Včeraj ob 6.20 uri je bila Policija obveščena o prometni nesreči na glavni cesti med Tolminom in Spodnjo Idrijo in v kateri je bil udeleženo voznik avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 38–letni voznik osebnega vozila peljal iz smeri Želina proti Stopniku in zaradi neprilagojene hitrosti z vozilom zapeljal na levo stran ceste ter trčil v ograjo in telefonski drog. Na srečo omenjeni voznik v prometni nesreči ni utrpel telesnih poškodb. Idrijski policisti so omenjenemu vozniku zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.

...

Včeraj ob 9.34 uri je bila Policija obveščena, da je v Šempetru pri Gorici po stopnicah spodrsnilo starejšemu moškemu, ki je padel in obležal na tleh. Po sedanjih ugotovitvah je 75-letnik utrpel telesne poškodbe (poškodba noge). Poškodovanega moškega je najprej opazil mimoidoči voznik, ki mu je nudil pomoč, kasneje pa so ga na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o zadevi s pisnim poročilom obvestili pristojno novogoriško Državno tožilstvo.

...

Danes ob 10.36 uri je bila Policija obveščena, da je v Novi Gorici (Delpinova ulica) zgorelo šest komunalnih zabojnikov in so uničeni. Po prvih ugotovitvah je nastalo za 4350 evrov materialne škode. Požar so pogasili gasilci GE JZ GRD Nova Gorica. Okoliščine požara policisti še preiskujejo in bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi s sumom storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari podali ustrezen ukrep.

Šlo naj bi za heroin

Včeraj so policisti 30-letnemu Italijanu v postopku zasegli manjšo količino snovi, za katero so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo (heroin). Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre v obravnavanem primeru za omenjeno prepovedano drogo, bodo policisti zoper italijanskega državljana uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Napihali so

Včeraj zvečer so policisti v Kromberku pri Novi Gorici ustavili 61-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in bodo zoper njega zaradi kršitve prometne zakonodaje podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Prav tako so policisti včeraj popoldne na območju Vogrskega imeli v postopku 61-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnji in bodo zaradi kršitve prometne zakonodaje zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Poleg tega so policisti včeraj popoldne v Dobravljah ustavili 64-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,57 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zaradi kršitev prometne zakonodaje so prometni policisti zoper omenjenega voznika podali ustrezen ukrep.

Ostal brez 200 evrov

Neznanec je v Solkanu včeraj pristopil do enega od bankomatov in iz reže bančnega avtomata vzel 200 evrov, ki jih je tam pozabil oškodovanec. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Odnesel mejnike

Novogoriški policisti so včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja preprečitve dokazovanja v širši okolici Dornberka, kjer je neznanec na eni od zemljiških parcel v letošnjem letu odstranil dve mejni znamenji in ju odnesel neznano kam. S tem protipravnim ravnanjem je storilec lastnika oškodoval za približno 100 evrov. Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom ustrezno ukrepali.

NR


Najbolj brano