Po umoru žene v celjskem priporu storil samomor

32-letnik, ki je ta mesec zadavil svojo 31-letno ženo, ker ni hotela več živeti z njim, je v celjskem priporu storil samomor. Začasna predsednica celjskega okrožnega sodišča Jožica Arh Petkovič je danes povedala, da so bili o njegovi smrti obveščeni v sredo.

Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta
Fotografija je simbolična. Foto: Adriana Buzleta

CELJE > Ob nedavni predstavitvi podrobnosti umora je vodja oddelka za splošno kriminaliteto na Policijski upravi Celje Milan Vogrinec povedal, da je mož umor svoje žene načrtoval že dlje časa.

Vogrinec je tudi dejal, da so policisti 32-letnega osumljenca, doma z območja Ponikve pri Šentjurju, ustavili v Celju, ker ni uporabljal varnostnega pasu. Pri vizualnem pregledu vozila pa sta policista na tleh med sprednjimi in zadnjimi sedeži opazila osebo.

Na vprašanje policista, kdo se nahaja v vozilu, je osumljenec takrat hladnokrvno odgovoril, da je ubil svojo ženo. Policista sta mu takoj odvzela prostost, potem je eden od njiju poskušal žensko oživljati, vendar zaman.

Vogrinec je tudi dejal, da so osumljenca že leta 2011 obravnavali zaradi nasilništva v družini in mu takrat izrekli ukrep prepovedi približevanja soprogi. Tudi januarja letos so mu izrekli ukrep, ki pa je prenehal veljati.

STA


Najbolj brano