Po trku v hišo je avto zagorel, voznik je umrl

V prometni nesreči, ki se je zgodila danes okoli 9. ure v Novi Gorici, je umrl voznik osebnega avtomobila. Kot so sporočili novogoriški policisti, je avtomobil italijanskih registrskih tablic silovito trčil v objekt nekdanjega mejnega prehoda z Italijo in zagorel. Identiteto voznika bo potrdila sodna obdukcija.

Voznik se je zaletel v stavbo nekdanjega mejnega prehoda  in 
je v nesreči umrl. Foto: Leo Caharija
Voznik se je zaletel v stavbo nekdanjega mejnega prehoda in je v nesreči umrl. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Voznik osebnega avtomobila italijanske registracije je vozil po novogoriški Kolodvorski ulici, ki teče vzporedno z mejo med Slovenijo in Italijo, v smeri nekdanjega mejnega prehoda na Erjavčevi ulici. Pred križiščem Kolodvorske z Erjavčevo je z veliko hitrostjo zapeljal desno preko zelenice ter naprej preko Erjavčeve ulice, pojasnjuje policija.

Tu je oplazil pravilno vozeče vozilo slovenskih registrskih tablic, v katerem so bili po podatkih tržaškega časnika Il Piccolo voznica in trije otroci, ter nazadnje silovito trčil v objekt nekdanjega mejnega prehoda. Vozilo, v katerem je bil voznik, je zagorelo, medtem ko ženska in otroci v drugem vozilu niso poškodovani.

Po poročanju časnika je avtomobil, šlo naj bi za BMW 530, vozil 29-letni slovenski državljan, v objekt nekdanjega mejnega prehoda pa naj bi se zaletel s hitrostjo okoli 200 kilometrov na uro.

Preiskovalni sodnik je odredil sodno obdukcijo. Po končani preiskavi bo podano poročilo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici, so sporočili z Policijske uprave Nova Gorica.

STA


Najbolj brano