Po prerivanju je ropar pobegnil

V Prestranku je v petek popoldne neznan zamaskiran moški poskusil oropati pošto. Ko je uslužbenka praznila poštni nabiralnik, je moški stopil do nje in zahteval denar. V desni roki je imel pištolo, z levo pa je prijel uslužbenko in ji dejal, da ji noče nič hudega in hoče le denar.

PRIMORSKA > Ob tem je neznanec uslužbenko potiskal proti vhodu v pošto, a se mu je uprla in se je začela z njim prerivati. Po krajšem prerivanju je storilec od dejanja odstopil in pobegnil. Uslužbenka se je zaklenila v pošto ter poklicala nadzorni center pošte. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o dogodku.

Prerezali kabel varnostne linije kabinske žičnice za Kanin

Policiste so v soboto obvestili, da je neznani storilec pri prvem nosilnem stebru krožne kabinske žičnice za Kanin prerezal kabel varnostne linije med A in B postajo, zaradi česar delavci žičnice niso mogli spraviti v pogon. Nepridiprav je gospodarski družbi povzročil za približno 350 evrov škode.

V Izoli je zgorel kombi

V noči na soboto je policija ob 2. uri prejela obvestilo, da na Južni cesti v Izoli gori kombi. Požar se je s kombija razširil še na dve parkirani osebni vozili domačinov. Kombi je v požaru popolnoma zgorel. Vzrok požara še ni znan.

Huda prometna nesreča pri Štanjelu

V soboto se je okoli poldneva zgodila hujša prometna nesreča med Štanjelom in Kobjeglavo. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik osebnega avtomobila iz Bukovice vozil od Kobjeglave proti Štanjelu. Zaradi vožnje z neprimerno hitrostjo je zapeljal na nasprotno vozišče in trčil v osebni avto, ki ga je iz nasprotne smeri peljal 34-letni voznik iz Planine. Oba so poškodovana odpeljali v bolnišnico. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je povzročitelju pokazal 0,43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu kazenska ovadba.

Odnesel računalnik, gotovino in jakno

V petek je bil na delu vlomilec, ki je v Kopru vlomil v stanovanje. Ukradel je prenosni računalnik znamke Toshiba in 200 evrov gotovine ter usnjeno jakno.

Trčil v drevo na cesti

V soboto zvečer je 50–letni voznik osebnega avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Ajševice proti Rožni Dolini. Ko je pripeljal iz desnega ovinka, je s prednjim delom avtomobila trčil v drevo, ki je že prej padlo na vozišče. Voznik ni bil poškodovan. Prometni policisti so obravnavani primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Zalotili pijane voznike

Danes ponoči so policisti na Vogrskem ustavili 23-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredil preizkus alkoholiziranosti. Voznik je imel v organizmu 0,69 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Na Vogrskem so policisti sinoči ustavili 69–letnega voznika. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Ustavili so tudi 20-letnega voznika (začetnika) avtomobila. Njemu pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal, da je imel v organizmu 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Policisti so vsem trem voznikom prepovedali nadaljnjo vožnjo in jim začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo zoper njih podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Znesel se je nad avtomobilom

Neznanec je pred eno od stanovanjskih hiš v v naselju Črniče (Občina Ajdovščina) prerezal prednjo levo pnevmatiko vozila, s čimer je povzročil za približno sto evrov škode.

Pijana moška nesramna in žaljiva

Včeraj pozno popoldne so policisti obravnavali kršitev javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Tolminu. Moška, stara 34 in 46 let, ki sta kazala očitne znake alkoholiziranosti, sta se do tamkajšnje uslužbenke lokala vedla na nesramen in žaljiv način. Tudi ob prihodu policistov na kraj se 34-letnik ni pomiril in je s kršitvijo nadaljeval. Nesramno in nedostojno se je vedel tudi do policistov. Policisti so ga pridržali. Ker se je v postopku aktivno upiral, so policisti uporabili prisilno sredstvo (telesna sila). Izdali mu bodo plačilni nalog, tako kot tudi 46-letnemu moškemu.

Poškodoval ključavnico skuterja

Policiste so obvestili, da je nekdo na skuterju pred stanovanjskim blokom v Novi Gorici poškodoval ključavnico za zaklepanje. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon kaznivega dejanja, zato bodo policisti o primeru s pisnim poročilom obvestili državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vlomili in ukradli različno orodje

Ponoči so vlomili skozi okno v prostore ene od gospodarskih družb na območju Idrije. Neznanec je ukradel vrtalno orodje, motorni žagi, kompresorski zračni žagi in krožno žago. Gospodarski družbi je povzročil škodo za približno dva tisoč evrov. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Skušali vlomiti v gostinski lokal v Kanalu

Neznani storilec je konec tedna skušal vlomiti skozi vhodna vrata gostinskega lokala v Kanalu. Nepridiprav je poškodoval vrata lokala. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano