Po požaru še poškodba delavca

Včeraj ponoči se je na železniški postaji na Srminu, kjer je pred dnevi zagorelo, poškodoval delavec. Preiskava silvestrskega požara pa še ni končana, so pojasnili na Slovenskih železnicah.

Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Fotografija je simbolična. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SRMIN > Včeraj ponoči okoli 1.30, se je pri delu na železniški postaji Srmin poškodoval 27-letni delavec iz Divače. Pri sestopu z vagona si je zvil gleženj, reševalci pa so ga odpeljali v izolsko bolnišnico.

Poročali smo, da je na silvestrovo okoli 20.40 je zagorelo v tehničnem prostoru na tovorni železniški postaji v Kopru, v katerem so signalno-varnostne naprave. “Preiskava vzrokov požara še poteka, za zdaj je znano, da je zagorelo zaradi napake na enem ali več baterijskih blokov baterij napajalnega sistema,” je povedal Janez Krivec iz Slovenskih železnic (SŽ). Požar so koprski gasilci pogasili, napako pa so nato odpravili. Na SŽ dodajajo, da drugih naprav ogenj ni poškodoval, da so tovrstne napake na akumulatorskih baterijah napajalnega sistema zelo redke in jih je težko predvideti.

Varnost železniškega prometa zaradi požara ni bila zmanjšana, prav tako med požarom in po njem niso nastajale zamude ali druge ovire v železniškem prometu, še pojasnjujejo v SŽ. Višino škode, ki jo je povzročil požar, pa še niso izračunali, znana bo, ko bodo končali preiskavo požara.

SP


Najbolj brano