Po padcu trčil še v avto

Včeraj ob 18.19 je bila policija obveščena o prometni nesreči v Hrvatinih. 25-letni voznik kolesa s pomožnim motorjem je pripeljal v enosmerno ulico, najprej zaviral, nato pa zaradi neprilagojene hitrosti padel po tleh. Motor je trčil še v osebni avtomobil, ki ga je nasproti vozil 54-letni domačin.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > 25-letnik je padel in se lažje poškodoval. Opravljen izredni tehnični pregled je pokazal, da moped presega dovoljeno hitrost (ugotovljeno je bilo, da dosega hitrost 72 kilometrov na uro). Vozilo so mu zasegli, sledi mu obdolžilni predlog zaradi predelanega kolesa s pomožnim motorjem, vožnje v enosmerno in neprilagojene hitrosti.

Trčila otrok in kolesar

V Sečovljah je včeraj ob 17.15 otrok v spremstvu očeta prečkal vozišče, pri tem pa pa je po vozišču pravilno pripeljal kolesar, 58-letni Pirančan, in trčil v otroka. Pri tem sta oba padla.

Kasneje so otroka peljali na opazovanje v bolnišnico, policisti pa so izsledili kolesarja pri solinah. Po opravljenih razgovorih so policisti očetu otroka izdali plačilni nalog za prekršek člena o odgovornosti staršev, kolesarju pa sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje zapustitve poškodovanca v prometni nesreči.

Avtomobila sta trčila

Danes ob 7.43 sta na regionalni cesti Ajdovščina-Nova Gorica pri Ajševici trčila osebna avtomobila. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in jo prepeljali v Bolnišnico Dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici. Gasilci JZ GRD GE Nova Gorica so zavarovali mesto nesreče, urejali promet, na poškodovanih vozilih so preventivno odklopili akumulatorja in počistili cestišče, piše na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje.

NR


Najbolj brano