Po opozorilu Novičeve obrambe tožilstvo do zdaj ni predložilo niti enega dokaza

Skoraj dve leti po umoru direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika tožilstvo ni predložilo niti enega dokaza, da je bil obtoženi umora Milko Novič na kraju dogodka, je v današnjem nadaljevanju sojenja dejala Novičeva obramba. Tožilstvo pa je opozorilo, da je obtožnica pravnomočna, obtoženi pa še vedno v priporu, “tako da nekaj mora biti”.

Skoraj dve leti po umoru direktorja Kemijskega inštituta 
Janka Jamnika tožilstvo ni predložilo niti enega dokaza, da je 
bil obtoženi Milko Novič na kraju dogodka, opozarja njegova 
obramba.    Foto: STA
Skoraj dve leti po umoru direktorja Kemijskega inštituta Janka Jamnika tožilstvo ni predložilo niti enega dokaza, da je bil obtoženi Milko Novič na kraju dogodka, opozarja njegova obramba.  Foto: STA

LJUBLJANA > V nadaljevanju sojenja na ljubljanskem okrožnem sodišču so prebrali izvedensko mnenje fototehnične stroke, izdelano v Nemčiji, ki pa po opozorilu odvetnika Milka Noviča Jožeta Hribernika ni ugotovilo ničesar. “Prebrali so to, kar že poznamo. To pomeni, da niso ugotovili, kdo je bil na kolesu. Vsekakor to ni bil Novič,” je Hribernik pojasnil novinarjem po današnji obravnavi.

Posnetek varnostnih kamer s križišča pri restavraciji, v kateri se je odvijala novoletna zabava inštituta decembra leta 2014, po opozorilih obrambe kaže na kolesarja, ki se obotavlja, zatem pa zavije na parkirišče restavracije. Kmalu po tem, ko se je zgodil umor, se znova vidi nekega kolesarja, ki pospešeno pelje, zatem pa še pešca, ki čaka na prevoz. Janka Jamnika so ustrelili 16. decembra 2014 na parkirišču restavracije, ko se je tja pripeljal v svojem vozilu.

Sodnica Špela Koleta je danes sporočila, da balistično mnenje iz Nemčije še ni dostavljeno sodišču. Postopek mora biti namreč po njenem pojasnilu izpeljan preko nemškega tožilstva.

Sodišče že od maja čaka na izvedensko mnenje, ki ga pripravljajo v Münchnu. Sodnica želi izvedensko mnenje nekoga, ki se spozna na balistiko, kot tudi nekoga, ki se spozna na strelske delce. Izvedensko mnenje Nacionalnega forenzičnega laboratorija je za Noviča namreč obremenjujoče, dve priči obrambe pa to mnenje spodbijata.

Sojenje se bo nadaljevalo 7. decembra.

Nekdanji zaposleni na Kemijskem inštitutu Novič je obtožen, da je decembra 2014 z dvema streloma v glavo na parkirišču gostinskega lokala na Viču v Ljubljani umoril direktorja inštituta Jamnika. Grozi mu do 30 let zapora.

STA


Najbolj brano