Po komuni se je 33-letni Pirančan takoj lotil vlomilskih pohodov

Piranski policisti so pojasnili serijo vlomov v gostinske lokale. Prijeli so starega znanca, ki je po vlomih v gostinskih lokalih hodil bos, da ne bi za seboj pustil sledi obuval, a so ga policisti vseeno odkrili.

Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com
Fotografija je simbolična. Foto: Www.Bilderbox.Com

PIRAN > Prejšnji mesec so piranski policisti obravnavali več vlomov v tamkajšnje gostinske lokale. Pri štirih primerih so odkrili več skupnih značilnosti. Vlomilec je vedno vlomil ponoči, vselej s sobote na nedeljo. Vsa kazniva dejanja so se zgodila že proti jutru, med 2.30 in četrto uro, v vseh primerih je nepridiprav vlomil v gostilne v piranskem mestnem jedru. In kar je še najbolj zanimivo, vlomilec se je v vseh primerih sezul in bos hodil po prostorih, da za seboj ne bi pustil sledi obuval.

Kljub previdnosti pa so domačini storilca v dveh primerih opazili, ko je pobegnil s kraja kaznivega dejanja. Policisti so med postopkom prepoznave oseb ugotovili, da je v lokale najverjetneje vlomil 33-letni Pirančan, ki so ga že večkrat obravnavali. “S kaznivimi dejanji pa je nadaljeval takoj zatem, ko se je v Piran vrnil iz komune,” je pojasnila Anita Leskovec, tiskovna predstavnica koprske policijske uprave.

Osumljenega Pirančana so policisti zaradi suma več kaznivih dejanj prijeli konec oktobra, nato pa na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča opravili hišno preiskavo stanovanja in nekaterih drugih prostorov, v katerih je živel. Med preiskavo so našli in zasegli vlomilsko orodje, s katerim si je pomagal pri vlamljanju v gostinske lokale. 18. oktobra ponoči naj bi tako vlomil v dva piranska lokala, notranjost je preiskal, ukradel pa je le torto. Čez teden dni naj bi zagrešil še dve kaznivi dejanji. V prvem primeru mu ni uspelo vlomiti v notranjost objekta, iz drugega pa je ukradel tri natakarske denarnice, v katerih je bilo 770 evrov. Osumljenega Pirančana so policisti po zaslišanju in posvetu s koprskim tožilstvom izpustili na prostost. Proti njemu bodo spisali kazensko ovadbo zaradi velikih tatvin. SP


Najbolj brano