Po črnokalskih ovinkih 169 km/h

V ponedeljek popoldne je bilo očitno nekomu dovolj divjanja z motorjem po črnokalskih ovinkih. Poklical je policiste, ki so dirkača z yamaho ustavili in mu začasno vzeli vozniško dovoljenje. A 50-letni domačin očitno ni razumel sporočila, saj je znova sedel na svoj motor. Ko so ga policisti še drugič ustavili, so mu zasegli še motor.

Črnokalski ovinki so za motoriste pogost izziv, številni pa 
pošteno pretiravajo s hitrostjo. Foto: Helena Race
Črnokalski ovinki so za motoriste pogost izziv, številni pa pošteno pretiravajo s hitrostjo. Foto: Helena Race

ČRNI KAL > Na interventno številko 113 je v ponedeljek ob 17.45 poklical anonimni očividec in prijavil, da na Črnem Kalu ponovno divjajo motoristi. Na črnokalske ovinke, ki so med motoristi zelo priljubljeni, se je odpeljala patrulja prometnih policistov s civilnim službenim vozilom, ki ima vgrajen videonadzorni sistem provida. Med Črnim Kalom in usekom Kastelec so kmalu naleteli na prehitrega motorista in nekaj časa vozili za njim. Provida je pokazala, da je vozil s povprečno hitrostjo 169 kilometrov na uro. Motorista na yamahi YZF so ustavili in ugotovili, da gre za 50-letnega Koprčana. Zaradi prometnega prekrška so mu odvzeli vozniško dovoljenje, kazen pa mu bo na podlagi obdolžilnega predloga odmerilo pristojno okrajno sodišče. Policisti so z motoristom zaključili postopek, a ga je patrulja že kmalu znova opazila med vožnjo. Še enkrat so ga ustavili in tokrat odredili zaseg motorja, ki ga je nato prevzel sodni izvršitelj.

Policisti na črnokalskih ovinkih pogosto opravljajo nadzore nad vozniki motornih koles, ki na tej cesti še vedno preizkušajo svoje sposobnosti in zmogljivosti svojih motorjev. Hitrosti so pogosto - tako kot v tem primeru - visoke. Prav ta cesta pa je bila v zadnjih letih pogosto tudi prizorišče hudih motorističnih nesreč. SIJAN PRETNAR


Najbolj brano