Po Primorski številne hišne preiskave zaradi trgovine z ljudmi

Približno 120 policistov in kriminalistov je sredi noči potrkalo na vrata nekaterih primorskih nočnih klubov. Presenetili so goste, njihove spremljevalke, predvsem pa organizatorje najstarejše obrti. Po naših podatkih so hišno preiskavo opravili v dveh nočnih klubih na Goriškem, bili pa so tudi v nočnem lokalu na sežanskem terminalu. Pridržali so ženski, ki naj bi skrbeli za posel, člani združbe, v kateri naj bi delovali, pa naj bi zagrešili skupno 17 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi.

Novogoriški kriminalisti so  ponoči potrkali na vrata nočnega 
kluba Elara Night na Grčni.
Novogoriški kriminalisti so ponoči potrkali na vrata nočnega kluba Elara Night na Grčni. 

NOVA GORICA, SEŽANA, KRANJ > Na generalni policijski upravi so pojasnili, da so kriminalisti v noči na četrtek na območjih novogoriške, koprske in kranjske policijske uprave izvedli zaključno akcijo. Med preiskavo so identificirali kriminalno združbo, ki se je na območju Slovenije ukvarjala s trgovino z ljudmi. Člani združbe naj bi skupaj zagrešili 17 kaznivih dejanj trgovine z ljudmi, je pojasnil Drago Menegalija, tiskovni predstavnik policije za področje kriminalitete.

Člani združbe so dekleta novačili v Ukrajini, zanje organizirali prevoz v Slovenijo ter jim nato priskrbeli delo v nočnih lokalih. Poskrbeli so tudi za njihovo nastanitev. V nočnih klubih so nato dekleta izkoriščali za prostitucijo. Med žrtvami domnevnih trgovcev z ljudmi je bilo deset državljank Ukrajine, poleg njih pa sta se v mreži združbe znašli še državljanka Dominikanske republike in Italijanka.

Kriminalisti so pridržali dve osumljeni osebi, so potrdili na generalni policijski upravi. Izvedeli smo, da so novogoriški kriminalisti pridržali dve Ukrajinki, ki naj bi ju po končanem pridržanju odpeljali na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku novogoriškega okrožnega sodišča.

Na območjih koprske, novogoriške in kranjske policijske uprave so kriminalisti opravili 15 hišnih preiskav. Potrkali so na vrata novogoriškega nočnega lokala Elara Night, ki že z velikimi fotografijami na vhodu eksplicitno kaže na to, kaj se dogaja za zaprtimi vrati. Kriminalisti sumijo, da se je tam - poleg plesa golih deklet - dogajalo tudi še marsikaj drugega. Sosedje so že večkrat opozarjali na živahno dogajanje sredi naselja. Na parkirišču pred klubom so videvali avtomobile z italijanskimi registracijami in iz drugih koncev države. Poleg tega naj bi bili kriminalisti tudi v nočnem lokalu na Ajševici. Namesto gostov so na sežanskem terminalu sredi noči v lokal Lady Rouge vstopili možje postave. Na spletni strani nočnega kluba obiskovalce vabijo k ogledu striptiza. Preiskali so tudi več stanovanj in poslovnih prostorov.

Po naših podatkih so med osumljenimi tudi ljudje, ki so se s takšno nezakonito dejavnostjo ukvarjali že v preteklosti in so jih policisti že obravnavali.

V zaključnih akcijah je sodelovalo približno 120 kriminalistov in policistov iz policijskih uprav Nova Gorica, Koper, Kranj, Murska Sobota, Maribor, Celje in Ljubljana. Policistom so se med preiskavami pridružili inšpektorji z inšpektorata za delo in tržnega inšpektorata ter z novogoriškega finančnega urada. Predkazenski postopek usmerja specializirano državno tožilstvo. SIJAN PRETNAR


Najbolj brano