Pločevina zamašila predor

Tristo metrov pred izhodom iz predora Kastelec sta včeraj najprej trčila voznika z osebnima avtomobiloma, nekaj deset metrov za njima pa je voznik tovornjaka trčil še v prikolico drugega tovornjaka. Promet skozi predor Kastelec je bil zaradi nesreče zaprt dobro uro in pol.

Nesrečo v predoru pri Kastelcu je včeraj zakrivil voznik, ki je 
trčil v avto (na fotografiji) voznice iz Pobegov.
Nesrečo v predoru pri Kastelcu je včeraj zakrivil voznik, ki je trčil v avto (na fotografiji) voznice iz Pobegov. 

KASTELEC, ŠMARJE > Skozi predor Kastelec sta od Kozine proti Kopru včeraj vozila 68-letni voznik iz Rogaške Slatine in 58-letna voznica iz Pobegov. Očitno je bila voznica počasnejša od voznika, zato se je odločil, da jo bo tik pred izhodom iz predora prehitel. Zapeljal je na prehitevalni pas in jo četrt pred dvanajsto uro začel prehitevati. Ko pa je bil s svojim avtom vzporedno z njenim, je zapeljal preveč v desno in jo zadel.

Vozili sta trčili in se ustavili, za njima pa se je začel ustavljati ves promet, ki je takrat tekel proti Kopru. Najprej je varno ustavil voznik s tovornjakom priklopnikom, za njim še en voznik, ki je s tovornjakom prevažal avtomobile, za njim pa 50-letni bosanski voznik s polpriklopnikom. Za razliko od treh tovornjakarjev je četrti, 58-letni Čeh, vozil s prekratko varnostno razdaljo do prikolice bosanskega tovornjaka in ko je voznik tega zavrl, je Čeh lahko samo še zavil v levo v prikolico tovornjaka zadel z desno stranjo kabine.

Na kraj so takoj odhiteli gasilci koprske gasilske brigade, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili vse akumulatorje in pomagali vozniku zadnjega tovornjaka, da je poravnal pločevino in lahko zamenjal počeno gumo. Že takoj po prvem trku so Darsovi operaterji na Kozini predor zaprli za ves promet in ga skupaj s policisti tik predorom preusmerili po povezovalni cesti na staro cesto med Petrinjami in Črnim Kalom. Predor so za promet znova odprli četrt čez drugo uro popoldne, nekaj časa pa je potekal samo po prehitevalnem pasu. Voznica iz Pobegov je potrebovala zdravniško pomoč zaradi bolečin v prsih.

Slabe pol ure pred tem pa se je zgodila nesreča tudi na cesti med Koprom in Dragonjo. 65-letni nizozemski voznik se je namreč med vožnjo z avtodomom prevrnil in obstal na boku. Z njim sta bili v vozilu njegova leto dni mlajša žena in 24-letna hčerka. K sreči se nihče ni poškodoval. Cesta je bila zaradi nesreče in dvigovanja kamperja zaprta dobro uro.

DANIJEL CEK


Najbolj brano