Planinka se je izgubila

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je na Kaninu pri domu Petra Skalarja obtičala 49-letna avstrijska planinka, ki se ni znala vrniti na italijansko smučišče Nevejsko sedlo, od koder je prišla.

Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je na Kaninu pri domu Petra Skalarja obtičala 49-letna avstrijska planinka, ki se ni znala vrniti na italijansko smučišče Nevejsko sedlo, od koder je prišla. Foto: Igor Mušič
Včeraj popoldne je bila policija obveščena, da je na Kaninu pri domu Petra Skalarja obtičala 49-letna avstrijska planinka, ki se ni znala vrniti na italijansko smučišče Nevejsko sedlo, od koder je prišla. Foto: Igor Mušič

PRIMORSKA > Kasneje so ugotovili, da je planinka zaradi goste megle izgubila orientacijo. V reševanje avstrijske državljanke so bili aktivirani gorski reševalci GRS Bovec in posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki so nepoškodovano planinko prepeljali v Bovec.

S pokopališča ukradel vazi

Včeraj popoldne je bila policija obveščena o tatvini nagrobnih kovinskih vaz na pokopališču v Batujah. Neznanec je ukradel dve pritrjeni kovinski vazi, prevlečeni z bakrom. S tem je povzročil za približno 100 evrov škode. Ajdovski policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo.

Oplazila sta se z ogledali

Danes dopoldne je na območju Huma v Goriških Brdih prišlo do manjše prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in voznik avtomobila. Pri srečevanju omenjenih dveh vozil je prišlo do oplaženja z ogledali, po prometni nesreči je neznani voznik avtomobila znamke toyota odpeljal naprej. Na omenjenem kombiju je nastala manjša materialna škoda (počena plastika levega zunanjega ogledala).

Včeraj ob 21. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči s pobegom na glavni cesti (v neposredni bližini mostu preko železniške proge) v Dornberku, v kateri je nastala materialna škoda na osebnem vozilu. Ugotovljeno je bilo, da je 38-letni voznik avtomobila s sopotnikom vozil iz smeri Prvačine v smeri Branika, pri tem pa jima je v nasprotni smeri po njunem voznem pasu pripeljal neznani voznik neznanega osebnega vozila srebrne barve. Da bi preprečil trčenje med vozili, se je omenjeni 38-letni voznik z vozilom umikal skrajno desno, zaradi česar je ob betonski ograji podrsal desni del osebnega vozila. Ko bodo policisti izsledili neznanega pobeglega voznika avtomobila, bodo zoper voznika zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali. Da bi razjasnili vse okoliščine prometne nesreče, policisti Policijske postaje Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon: (05) 303 44 00, elektronski naslov: pp_nova_gorica.pung@policija.si) prosijo zaenkrat še neznanega voznika avtomobila kot tudi vse morebitne očividce, ki bi lahko Policiji nudili koristne informacije, da se zglasijo na novogoriški policijski postaji ali na najbližji policijski postaji oziroma pokličejo na znano interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

Vozilo so mu zasegli

Včeraj zvečer so ajdovski policisti na regionalni cesti v Potočah ustavili 56-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,16 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega je bilo ugotovljeno, da je vozilu že pred nekaj leti potekla registracija, prav tako pa navedeni voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in bodo zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Sorodnika sta se sprla

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali kršitev javnega reda in miru na javnem kraju, kjer sta se fizično sprla dva sorodnika. Policisti so enemu od udeležencev spora, in sicer 26-letnemu moškemu, izdali plačilni nalog.

NR


Najbolj brano