Planinka se je huje poškodovala

Pod Svinjakom je v soboto dopoldan planinki zdrsnilo in se je huje poškodovala. Reševalci gorske reševalne službe (GRS) Bovec in GRS z Brnika so ponesrečenko na kraju nezgode oskrbeli. Z vojaškim helikopterjem so jo odpeljali v UKC v Ljubljano.

Fotografija je simbolična Foto: Pu Nova Gorica
Fotografija je simbolična Foto: Pu Nova Gorica

PRIMORSKA> V soboto nekaj pred poldnevom je 18-letna voznica osebnega avta vozila iz smeri Deskel proti Kanalu. V naselju Rodež je v levem ostrem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem in spolzkem vozišču izgubila oblast nad vozilom in z njim zapeljala izven vozišča, kjer je trčila v drevo. V nesreči se je lažje telesno poškodovala.

Trčenje s potujočo trgovino

Na cesti v Spodnji Branici pri odcepu za Gabrje, v občini Ajdovščina, sta v soboto dopoldne trčili osebno vozilo in vozilo potujoče trgovine, ki je končalo v obcestnem jarku. Poškodovanih ni bilo. Gasilci iz GRC Ajdovščina so odklopili akumulator na osebnem vozilu. Poltovornjak so na cesto povlekli z avtovleko.

Voznica je zapeljala s ceste

Včeraj malo pred poldnevom je v bližini mosta čez reko Sočo pri cementarni v Anhovem občanka z osebnim vozilom zapeljala s cestišča in se poškodovala. Novogoriški gasilci so uničeno vozilo povlekli na cesto in odklopili akumulator. Voznico so novogoriški reševalci oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico.

Vozilo se je prevrnilo

Že dopoldan pa se je na cesti med Pivko in Ribnico v občini Pivka voznik z osebnim vozilom prevrnil in obstal na cestišču. Postojnski in pivški gasilci so poskrbeli za prometno in požarno varovanje ter odklopili akumulator. Reševalci iz Postojne so oskrbeli lažje poškodovano osebo.

Našli so naboje

Včeraj nekaj po 12. uri so v naselju Volčji Grad v občini Komen med deli na njivi našli več nabojev italijanske izdelave iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika DE NUS Notranjska sta naboje odstranila na varno.

NR


Najbolj brano