Planinec se je smrtno ponesrečil

Na poti s Triglava proti Kredarici se je danes okoli 9.30 med vračanjem s Triglava proti Planiki smrtno ponesrečil 55-letni Hrvat.

Na poti s Triglava proti Kredarici se je danes smrtno ponesrečil planinec Foto: Petra Vidrih
Na poti s Triglava proti Kredarici se je danes smrtno ponesrečil planinec Foto: Petra Vidrih

KRANJSKA GORA > Približno sto metrov pod vrhom je zdrsnil s poti in omahnil nekaj sto metrov globoko na ledeniško stran proti Kredarici, so sporočili s policijske uprave Kranj. Ponesrečenega je z gore odpeljala helikopterska ekipa za reševanje v gorah. Policisti pa o okoliščinah nesreče še zbirajo obvestila.

Kot so še zapisali na Policijski upravi Kranj, je helikopterska ekipa malo zatem s policistom gorske policijske enote v okolici Kranjske Gore pomagala tudi 43-letni Ljubljančanki, ki je pod Kumljehom prav tako zdrsnila s poti in se lažje poškodovala.

Policija vsem, ki se odpravljajo v gore, svetuje, naj bodo zbrani in pozorni ter naj pazijo, kje hodijo. Planinci naj ne pozabijo na ustrezno opremo, v gore pa naj se odpravijo dobro psihofizično pripravljeni. Prav tako naj poskrbijo za počitke in si, če so preutrujeni, na varnem mestu odpočijejo ter se nato vrnejo v dolino. Če pa tega ne zmorejo, naj pokličejo pomoč.

STA


Najbolj brano