Planinca je pičila kača

Včeraj zvečer je nemškega državljana na planini Vrsnik nad vasjo Soča v palec pičila strupena kača. Gasilci PGD Bovec so mu nudili pomoč do prihoda reševalcev. Pozneje so planinca odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana, piše na spletni strani Urada RS za zaščito in reševanje.

Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Danes dopoldne se je na vrtojbenski obvoznici pripetila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba poškodovala.

Voznik se je poškodoval

Ob 8. uri se je na cesti med Ajševico in Kromberkom, pri nekdanjem podjetju MIP, zgodila prometne nesreča, kjer se je osebno vozilo obrnilo na streho. Voznik je poškodovan.

Strela udarila v streho

Ponoči je v Kopru v sreho hiše udarila strela. Sedaj zaradi dežja pušča v notranjost.

Drevo poškodovalo stavbo

Sunek burje je danes zjutraj podrl drevo na trgu v Ajdovščini. Drevo poškodovalo bližnji stanovanjski objekt.

Jadrnico odneslo k obali

Ponoči je v Strunjanu močan veter z veza odtrgal jadrnico in jo odnesel k obali.

Poškodovalo se je pet oseb

Včeraj malo pred 17. uro so na magistralni cesti med Ribnico in Ilirsko Bistrico v občini Pivka trčila tri osebna vozila. Poškodovalo se je pet oseb. Gasilci PGD Pivka in PGD Postojna so do prihoda ekip NMP Postojna in NMP Ilirska Bistrica nudili pomoč poškodovancem, odklopili akumulatorje v vozilih in vpojnimi sredstvi očistili tekočine razlite po cestišču.

Iz vozila rešili ukleščeno osebo

Včeraj malo pred 14. uro sta v bližini bencinskega servisa v Bertokih trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci JZ GB Koper, ki so iz poškodovanega vozila rešili ukleščeno osebo, protinaletno in protipožarno zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, posuli cestišče z vpojnim sredstvom. Ponesrečeno osebo so z reševalnim vozilom odpeljali v izolsko bolnišnico.

Prevrnil se je na bok

Malo pred 11. uro je na cesti med Povirjem in Gorenjami voznik z avtom zapeljal s ceste in se prevrnil na bok. Ponesrečenega voznika je oskrbela in odpeljala na nadaljnje zdravljenje ekipa NMP Sežana. Gasilci ZGRS Sežana so vršili požarno in naletno varovanje, pomagali ekipi NMP in odklopili akumulator.

Zapeljala s ceste

Včeraj malo po 11. uri je v naselju Gorjansko v občini Komen voznica zaradi slabosti zapeljala s ceste. V nesreči poškodovano voznico je oskrbela ekipa NMP Sežana in jo odpeljala na nadaljnje zdravljenje v SB Šempeter. Gasilci ZGRS Sežana in PGD Komen so do prihoda ekipe NMP nudili pomoč ponesrečeni, vršili požarno in prometno varovanje ter odklopili akumulator.

Kradli fotoaparate

V petek je v Portorožu nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel fotoaparat, vreden 520 evrov. V Kopru pa je nekdo v petek popoldan izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji ukradel kovček. Kovček so kasneje našli, vendar v njem več ni bilo fotoaparata z objektivom in ogrlice v skupni vrednpsti 500 evrov.

Čehinji oškodoval za več kot 10.000 evrov

V Izoli je v petek nekdo vlomil v apartma, od koder je državljanki Češke ukradel čeških kron, 850 evrov, zlato verižico, prstan, uhane in žensko uro, skupaj vredno 4.400 evrov. Drugi državljanki Češke pa je odnesel prenosna računalnika toschiba in asus, dva mobilna telefona iphone, ipad, fotoaparat nikon D300, 2000 čeških kron in 750 evrov. Oškodovana je za 7.950 evrov.

Kradel orodje

V Ankaranu je nekdo v petek iz kleti odnesel vrtalko, sekiro in udarno kladivo, vredno 250 evrov.

Kradel denar

V Izoli je nekdo vlomil v hišo, od koder je odnesel 160 evrov, nato pa še 130 evrov iz drugega prostora.

Lastnico nakita oškodoval za več kot 10.000 evrov

V Portorožu je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in lastnici ukradel več kosov zlatnine in ur. Po prvih podatkih je lastnica oškodovana za med 10.000 in 15.000 evri.

Ponarejeni vinjeti

Na mejnem prehodu Jelšane so v soboto policisti pri celjskemu vozniku odkrili ponarejeno vinjeto. Vinjeto so zasegli, Celjanu pa sledi kazenska ovadba.

V nedeljo so ponarejeno vinjeto zasegli Kranjčanu. Sledi mu kazenska ovadba.

Alkohol in marihuana

V soboto popoldne so kozinski policisti ustavili avto, ki ga je vozil 54-letni Kranjčan. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,62 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Vozniškega dovoljenja nima več. Vozilo so mu zasegli. Sopotniku pa so našli in zasegli približno 10 gramov marihuane. Vozniku sledi obdolžilni predlog, sopotniku pa hitri postopek z odločbo.

Rusinja razgrajala v bolnišnici

V soboto zvečer so policiste s portoroške turistične ambulante obvestili, da so imeli v Portorožu intervencijo, ker je zaradi alkohola obležala državljanka Rusije. Odpeljali so jo izolsko bolnišnico, kjer je razgrajala. Policisti so ji odredili pridržanje in izdali plačilni nalog.

Zasegli so mu avto

V soboto pozno zvečer so policisti v Postojni zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja zasegli avto 35-letniku. Sledi mu obdolžilni predlog.

Trčila v avto, zatem še v drevo

V nedeljo ob 6.30 je 27-letna voznica s Hrpelj z avtomobilom vozila iz Tubelj proti Hrpeljam in v blagem desnem ovinku zapeljala čez črto. V tem je nasproti pravilno pripeljal 59-letni državljan Hrvaške z avtomobilom. Voznica mu je trčila v bok, ta se je prevrnil, sama pa je nadaljevala z vožnjo in trčila v drevo. Poškodovano so odpeljali v izolsko bolnišnico. V avtomobilu državljana Hrvaške je bila lažje poškodovana sopotnica, državljanka Avstrije. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog zaradi nepravilne strani vožnje.

Ostal brez pištole

Policisti so v Ilirski Bistrici 42-letnemu domačinu zasegli plašilno pištolo, v kateri je bilo šest slepih nabojev. Pri sebi je imel še deset slepih nabojev. Sledi mu hitri postopek z odločbo.

Trčil na parkirišču

Včeraj okoli 21. ure je nekdo pred blokom na Kozlovičevi ulici v Kopru s kombijem trčil v parkiran avto in pobegnil. Policisti so kombi izsledili na parkirišču na Krožni cesti. Vozil ga je 47-letni Koprčan, ki mu je alkotest pokazal 0,84 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi mu enotni obdolžilni predlog.

NR


Najbolj brano