Pirančan je imel v jakni 205 gramov heroina

Konec prejšnjega tedna sta koprska policista opravljala nadzor cestnega prometa na območju Kopra. Pri tem sta zaradi več cestno-prometnih prekrškov ustavila avtomobil, ki ga je vozil 53-letni voznik, poleg njega pa je bil v vozilu še 23-letni sopotnik, oba z območja Pirana. Policisti so med postopkom zaznali, da se je voznik skušal oddaljiti od kraja zaustavitve.

Heroin, ki so ga zasegli 53-letnemu Pirančanu. Foto: Pu Koper
Heroin, ki so ga zasegli 53-letnemu Pirančanu. Foto: Pu Koper

KOPER > 53-letni voznik je nato iz rokava jakne izvlekel vrečko, v kateri je bila večja grudasta snov rjave barve okrogle oblike. Povedal je, da mu je vrečko že prej izročil 23-letni sopotnik.

Zaradi utemeljenega suma, da je v PVC vrečki prepovedana droga, so jo policisti vozniku zasegli. Ugotovili so, da je v vrečki približno 205 gramov prepovedane droge heroin.

Zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami so obema odvzeli prostost.

Oba osumljenca sta bila 28. novembra s kazensko ovadbo privedena na zaslišanje k preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Kopru, ki je po opravljenem zaslišanju oba izpustila na prostost, saj tožilka iz ODT Koper zanju ni predlagala pripora.

Za storitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog je v Sloveniji zagrožena zaporna kazen v trajanju od 1 do 10 let.

Spletno uredništvo


Najbolj brano