Pijani Lucijčan vijugal po cesti in žalil

V petek zvečer je občan policiste obvestil, da v Portorožu pri avtobusni postaji zelo pijan voznik skuterja poskuša speljati. Policisti so ugotovili, da je 35-letni Lucijčan že pred tem vozil skuter po pločniku in cesti Obala ter kričal na ljudi in jih žalil. Ustavil se je na parkirišču ob cesti, kjer je zaspal. Ob prihodu policistov se je zbudil in takoj začel kričati. Lucijčan kljub pozivom policistom, da se umiri, ni utihnil, zato so ga odpeljali na hladno in ga kaznovali z zasoljenim plačilnim nalogom.

Fotografija je simbolična Foto: Reuters
Fotografija je simbolična Foto: Reuters

PRIMORSKA > V petek ob 13.37 se je zgodila prometna nesreča na avtocesti pri Ravbarkomandi. 57-letni voznik motorja iz Ljubljane je vozil proti Uncu in naletel na počasno oziroma stoječo kolono. Pričel je zavirati in se umikati, pri tem pa izgubil oblast nad motorjem. S sopotnico sta padla in trčila v označevalno prikolico Darsa. Voznik ima po prvih informacijah odprt zlom podlahtnice, njegova sopotnica pa zlom gležnja. Odpeljali so ju v ljubljanski klinični center. Ljubljančana čaka plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Romun izsilil prednost motoristu

V petek ob 18.09 se je zgodila huda prometna nesreča na cesti med Valeto in Portorožem. Povzročil jo je 27-letni romunski voznik osebnega avtomobila, ki je enako staremu slovenskemu motoristu izsilil prednost. Motorist se je pri padcu hudo poškodoval (zlom podlahti) in so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Romuna čaka kazenska ovadba.

Ni držal varnostne razdalje

Minuto zatem so policisti prejeli še eno obvestilo o prometni nesreči v vasi Drskovče. 49-letni motorist iz Pivke je na cesti iz Ilirske Bistrice proti Pivki močno zavrl zaradi vozila pred njim v koloni, zaradi česar sta oba s sopotnico padla. Reševalci so ju odpeljali v izolsko bolnišnico.

Skuterja ni bilo več pred lokalom

V soboto je nekdo ukradel skuter znamke gilera, tip stalker 50 (registrskih številk KP P1-027), ki je bil parkiran pred enim od portoroških lokalov.

Iznakazil mercedesa

Izolanka je v soboto policistom prijavila, da ji je nekdo poškodoval osebni avtomobil znamke mercedes benz. Objestnež je predrl vse štiri pnevmatike, podrsal oba boka in streho vozila. Škode je za 3000 evrov.

Tudi kamnite plošče izginejo

V soboto zvečer je Koprčan policistom prijavil krajo 20 kamnitih plošč, ki so bile na dvorišču stanovanjske hiše. Škode je za 2400 evrov.

Vlomili v lokal na počivališču ob avtocesti

Včeraj je nekdo vlomil v lokal na počivališču ob primorski avtocesti. Ukradli so nekaj steklenic žganja, nekaj sendvičev in kovancev iz avtomata za žogice.

Italijanka je kradla kot sraka

V nedeljo opoldne je varnostnik prijel tujko, ki je hotela oditi iz trgovine s polnim vozičkom blaga, ne da bi plačala. Policisti so ugotovili, da je državljanka Italije, točne identitete niso mogli ugotoviti, saj pri sebi ni imela dokumentov. Nakradla je za 107 evrov različnih izdelkov. Čaka jo kazenska ovadba, izdali pa so ji tudi plačilni nalog, ker ni imela pri sebi osebnih dokumentov.

Francoza s hašišem čez mejo

Na mejnem prehodu Starod so policisti pri izstopu Francozu zasegli 0,88 gramov hašiša. Globo je plačal na kraju. Kmalu zatem so še pri enem Francozu zasegli nekaj hašiša in konoplje.

Prebežniki prerezali cerado

V nedeljo popoldne je voznik tovornjaka, ki je bil parkiran na Ravbarkomadi, prijavil, da so mu tujci prerezali cerado, nato pa pobegnili iz tovornjaka. Policisti so prijeli štiri državljane Afganistana in državljana Pakistana. Nastanili so jih v Centru za tujce.

Poplava ponarejenih vinjet

Konec tedna so policisti na mejnih prehodih Jelšane (9), Sočerga (1) in Dragonja (1) odkrili kar enajst ponarejenih vinjet. Ponaredke so zasegli, lastnike pa bodo kazensko ovadili.

Francoz skoka v Sočo ne bo pozabil

Včeraj popoldne se je v Kanalu pri skoku v Sočo hudo poškodoval 21-letni Francoz. Skočil je z mosta in si hudo poškodoval hrbtenico. Najprej so ga reševalci odpeljali v šempetrsko bolnišnico in nato v ljubljanski klinični center.

Pobegla konja ovirala promet

Včeraj dopoldne so policiste obvestili, da dva konja na cesti Branik-Komen ovirata promet. Lastnik je živali kasneje nagnal v ogrado. Novogoriški policisti so lastnika, ki mu konji niso prvič pobegnili, kaznovali s plačilnim nalogom.

NR


Najbolj brano