Pijana voznica zbila kolesarja in njegovo hčerko

Na Goriškem močno odmeva nesreča, ki se je v soboto popoldne zgodila v Solkanu. Pijana voznica, doma iz bližnje okolice Nove Gorice, je zapeljala na nasprotni vozni pas in trčila v kolesarja, 42-letnega domačina in njegovo devetletno hčerko. Deklico so s hudimi poškodbami odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Voznica je v soboto na Cesti IX. korpusa v Slokanu trčila v kolesarja in njegovo hčerko. Foto: Leo Caharija
Voznica je v soboto na Cesti IX. korpusa v Slokanu trčila v kolesarja in njegovo hčerko. Foto: Leo Caharija

SOLKAN > Nesreča se je zgodila v Solkanu okoli 16.20. 54-letna voznica, doma iz okolice Nove Gorice, se je z avtomobilom znamke fiat italijanske registracije vozila po Cesti IX. korpusa iz italijanske smeri proti Trgu Ivana Srebrniča. Ko je pripeljala do desnega, nepreglednega ovinka v bližini tamkajšnje livarne, je z avtom zapeljala naravnost na drugo stan cestišča, po kateri so se pravilno pripeljali trije kolesarji, 42-letnik, doma iz okolice Nove Gorice, in njegova otroka.

S fiatom čelno v deklico na kolesu

54-letna voznica je najprej s prednjim delom avtomobila trčila v 42-letnega kolesarja oziroma v zadnje vilice kolesa, tako da je padel na pločnik, nato pa je s fiatom čelno treščila še v devetletno kolesarko, ki se je pri tem huje poškodovala. Deklica je imela glavo zavarovano s čelado, pri padcu pa si je, kot smo izvedeli, poškodovala golenico in medenico. Čeprav je sprva kazalo, da se je huje poškodoval tudi njen oče, se je kasneje izkazalo, da je utrpel lažje poškodbe. Poškodovanima kolesarjema so na kraju nesreče prvo pomoč nudili reševalci iz novogoriškega zdravstvenega doma, ki so jim pomagali tudi novogoriški poklicni gasilci. Z reševalnim vozilom so ju odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Kolesarko pa so kasneje s helikopterjem odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Napihala približno 2,6 promila

Policisti so za 54-letno voznico fiata odredili alkotest, ki je pokazal grozljivo ozadje te nesreče. Voznica je napihala kar 1,27 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (približno 2,6 promila). Kot je običajno v takšnih primerih, so nato odredili še strokovni pregled in odvzem telesnih tekočin.

Policisti so o hudi prometni nesreči obvestili tudi dežurno preiskovalno sodnico in dežurno državno tožilko. 54-letnico pa bodo ovadili zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. SP


Najbolj brano