Pijana voznica z otrokom v jarek in na streho

V nedeljo ob 20.42 je na cesti med Sečovljami in Dragonjo 36-letna voznica zaradi nepravilne strani vožnje zapeljala v obcestni jarek in se z vozilom prevrnila na streho. V vozilu je bil še petletni otrok. V nesreči ni bil nihče poškodovan, voznici pa je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,96 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji obdolžilni predlog.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V soboto ponoči je nekdo vlomil v poslovni prostor v Hrpeljah. Pregledal je prostore različnih podjetij in odnesel najprej za 500 evrov različnih avtomobilskih delov in lovski nož. Nato je vlomil v dva avtomata za tople napitke in povzročil za 300 evrov škode, zatem pa je vlomil še v eno halo, odkoder ni ničesar odnesel.

Pešec nenadoma stopil pred avtomobil

V soboto ob 4. uri je na Šmarski cesti v Kopru 54-letni Pirančan peljal osebni avtomobil proti Šmarjam. Ko je peljal skozi križišče v Kopru, mu je pred vozilo, približno 14 metrov po prehodu za pešce, z desne strani nenadoma stopil pešec, 41-letni Koprčan. Voznik je trčil vanj. Pešca so huje poškodovanega odpeljali v izolsko bolnico, policisti mu bodo izdali plačilni nalog.

Z motorjem trčil v zadnji del avta

Nekaj minut pred 13. uro je na Kozini 50-letni voznik motornega kolesa iz Kranja zaradi neprilagojene hitrosti trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki ga je vozil 27-letni Italijan. Motorist je padel in se lažje poškodoval. V prometni nesreči je bil posredno udeležen še 55-letni voznik motornega kolesa, ki je pripeljal mimo, v njegov motor je priletelo nekaj delov drugega motorja. Voznik ni bil poškodovan. Povzročitelju sledi plačilni nalog.

Iz avta ukradli osebne dokumente, gotovino in sončna očala

Nekdo je v Postojni vlomil v osebni avto. Lastniku, doma iz Istre, so ukradli osebne dokumente, gotovino in sončna očala. Oškodovan je za 700 evrov.

Akumulatorski pastir je izginil

Nekdo je pri Sežani vlomil v barako na njivi in iz nje odnesel akumulatorskega pastirja z napajalnikom in sončno celico ter nekaj kosov ročnega orodja. Lastnik je oškodovan za 450 evrov.

Z motorjem po nasprotnem pasu in v avtomobil

V soboto malo pred 17. uro se je zgodila prometna nesreča na cesti proti Mejnemu prehodu Dragonja. Nesrečo je povzročil 62-letni voznik motornega kolesa iz okolice Idrije. Zaradi vožnje po nasprotnem pasu je trčil v osebni avto, ki ga je nasproti vozil 48-letni Hrvat. Motorista je po trčenju odbilo nazaj na desno smerno vozišče, kjer je trčil še v osebni avto, ki ga je peljala 68-letna voznica iz Gažona. Motorist se je v nesreči huje poškodoval, sledita mu plačilni nalog in poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Iz hiše odnesli denar in zlatnino

Nekdo je vlomil v stanovanjsko hišo v vasi pri Sežani. Lastnikom so odnesli 200 evrov gotovine in zlatnino (uhani, prstani, verižice). Policisti nadaljujejo z zbiranjem informacij o storilcih.

Eden ga je zamotil, drugi pa okradel

V nedeljo zjutraj je državljan Bolgarije prijavil, da je nekdo na počivališču Lom (proti Kopru) pristopil do njega pod pretvezo, da je z vozilom nekaj narobe. Preusmeril je njegovo pozornost, medtem pa je drugi storilec iz vozila ukradel torbico z dokumenti in denarjem. Oškodovan je za 750 evrov. Kasneje so policisti dokumente oškodovanca našli in mu jih bodo vrnili.

Ukradli kombinirano kosilnico

Na Šaredu je nekdo ukradel kombinirano kosilnico BCS ferrari bladerunner, vredno 2000 evrov.

“Oskubili” kolo z motorjem

V Piranu je nekdo ponoči s kolesa z motorjem piaggo zip ukradel dve plastiki, vredni 200 evrov.

Župnija brez 450 evrov

V Šmarjah je nekdo vlomil v župnijo, od koder je ukradel 450 evrov gotovine.

Prevrnil se je na streho

V nedeljo ob 12.52 je v Strunjanu 84-letni voznik osebnega avtomobila iz Ljubljane zaradi nepravilne strani vožnje zapeljal desno s ceste in 2,5 metra v globino ter se prevrnil na streho. Voznik se je v nesreči huje poškodoval. Sledi poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano