Pijan za volanom trčil v prometni znak in poškodoval delavca

Včeraj popoldne se je voznik osebnega avtomobila pripeljal do delovišča v Izoli, kjer je z vozilom trčil v prometni znak, tega pa je odbilo v enega od delavcev in ga poškodovalo. Medtem ko si je drugi delavec zapisoval registrsko številko vozila, je voznik zapeljal naprej proti njemu in ga zadel, nato pa odpeljal s kraja.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Oba delavca sta laže poškodovana. Policisti so ugotovili, da je za volanom bil 56-letni domačin. Dobili so ga doma in ga preizkusili z alkotestom, ki je pokazal 0,26 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Čaka ga kazenska ovadba.

Izginil telefon

V lucijski prodajalni mobilnih telefonov je nekdo ukradel škatlo, v kateri je bil mobilni telefon znamke sony (polnilec, baterija, slušalke), vreden 100 evrov.

Sežančanu zasegli 20 kilogramov konoplje

V minulih dneh so policisti na območju Sežane našli nasad konoplje, ki pa je bil povečini že požet. Glede na lego nasada in druge zbrane informacije so kot osumljenca identificirali 40-letnega domačina. Na podlagi odredbe koprskega okrožnega sodišča so 20. oktobra pri njem opravili hišno preiskavo. Pri preiskavi stanovanja in drugih prostorov so našli požeto konopljo, ki se je že sušila. Zasegli so približno 20 kilogramov konoplje. 40-letnika čaka kazenska ovadba.

Trčila avtomobil in motorno kolo

Včeraj malo pred 22. uro so policiste obvestili o prometni nesreči v križišču v Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena 34-letni voznik avtomobila in 45-letna voznica kolesa z motorjem, državljanka Italije.

Do prometne nesreče prišlo, ker voznik avtomobila ni upošteval pravil prednosti v križišču. Voznica kolesa z motorjem se je predvidoma lažje poškodovala. Na kraju so jo zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica. Kasneje so jo z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v Italijo. Pomoč so na kraju nudili tudi novogoriško poklicni gasilci. Policisti bodo zoper voznika avtomobila podali ustrezen ukrep.

Prometna nesreča v Tolminu

Včeraj zvečer so policiste obvestili o prometni nesreči zaradi nepravilnega premika z vozilom v Tolminu, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Policisti so kasneje izsledili 36–letno povzročiteljico prometne nesreče in ji zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Natočila je, plačala pa ni

Danes dopoldne so policiste obvestili o tatvini goriva na bencinskem servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici, kjer je voznica osebnega avtomobila suzuki swift v vozilo natočila za 35 evrov goriva in s kraja odpeljala, ne da bi poravnala račun za natočeno gorivo. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

Kradel s parkiranega tovornega vozila

V naselju Žapuže je neznanec pred kratkim ukradel več predmetov s parkiranega tovornega vozila (stranske aluminijaste stranice, kovinsko konstrukcijo cerade, aluminijasto pločevino, kovinske cevi). Ajdovski policisti bodo v zvezi z omenjeno zadevo podali kazensko ovadbo.

Žaga je izginila

Policiste so včeraj popoldne obvestili o tatvini približno tri desetletja stare motorni žagi znamke tomos husqvarna model 480, vredne približno 100 evrov, iz objekta blizu stanovanjske hiše v enem od naselij blizu Kobarida. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja. Na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev bodo bovški policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.

NR


Najbolj brano