Pijan za volanom tovornjaka

Danes dopoldne so policisti na hitri cesti med Vipavo in Ajdovščino ustavili 48-letnega voznika tovornega avtomobila s polpriklopnikom, državljana Bolgarije, in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 1,07 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti so bolgarskega voznika z obdolžilnim predlogom privedli k dežurnemu okrajnemu sodniku v Novi Gorici v nadaljnji postopek.

Zapeljal pod cesto

Včeraj ob 19.36 je bila policija obveščena o prometni nesreči med Ravnico in naseljem Trnovo, kjer je osebno vozilo zapeljalo pod cesto. Ugotovljeno je bilo, da je 61-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Ravnice proti naselju Trnovo in zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča z vozilom zapeljal pod cesto . V prometni nesreči se je omenjeni voznik lažje poškodovan. Novogoriški policisti so v postopku ugotovili, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je rezultat alkotest pokazal 0,93 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policistom in reševalcem ZD Nova Gorica so na kraju prometne nesreče pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Kasneje so poškodovanega reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zaradi kršitev prometne zakonodaje bodo policisti zoper voznika podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ukradli kolo

Včeraj popoldne so policiste obvestili o tatvini zaklenjenega ženskega kolesa znamke balance life classic, sive barve, letnik 2009, s košaro. Kolo je bilo puščeno pred enim od stanovanjskih blokov v Novi Gorici. Tat je lastnika oškodoval za 239 evrov. Prijavitelj ni podal predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti v zvezi z obravnavanim primerom s pisnim poročilom obvestilo Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Trčil in pobegnil

Ponoči so policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom, ki se je zgodila na lokalni cesti izven naselja Hum. Ugotovljeno je bilo, da je 30-letni voznik avtomobila vozil po klancu navzgor proti Humu, kjer cesta poteka v ostrem desnem nepreglednem ovinku. V ovinku ni vozil po svojem smernem vozišču, ampak je zapeljal delno na nasprotno stran vozišča. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 22-letni voznik avtomobila. 30-letni voznik je trčil v drugi avtomobil, po trčenju pa je nadaljeval z vožnjo v smeri naselja Gornje Cerovo. Mlajši voznik je zapeljal za pobeglim voznikom in ga dohitel na njegovem domu ter od njega zahteval, naj mu posreduje ustrezne podatke, vendar je 30-letnik to zavrnil. Policisti so pobeglemu vozniku kasneje v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Ker se voznik z rezultatom odrejenega preizkusa ni strinjal, so policisti zoper njega odredili strokovni pregled, da bi ugotovili, ali je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva bodo prometni policisti zoper 30-letnega voznika ustrezno ukrepali.

Iz avta ukradel nahrbtnik z oblačili

Včeraj so policiste obvestil, da je neznanec popoldne vlomil v avtomobil znamke citroen, ki je bil parkiran na parkirišču v Solkanu. Iz avta je ukradel nahrbtnik z oblačili, pa tudi dokumente prijavitelja. S tem dejanjem je nepridiprav povzročil za približno 800 evrov škode. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo.

Iz hiše odnesel denar in zlatnino

V soboto popoldne so policisti na Tolminskem obravnavali tatvino iz ene od hiš na območju Dolenje Trebuše. Neznanec je popoldne vstopil v hišo in ukradel zlatnino in denar v času, ko je bil oškodovanec v bližini hiše. Tolminski policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano