Pijan vozil v napačno smer

V petek zvečer so koprski policisti prejeli informacijo, da je nekdo na hitri cesti Koper-Bertoki obrnil, vozil v napačno smer in zapustil hitro cesto na izvozu za Bertoke. Policisti so takoj zatem ustavili 62-letnega voznika iz Istre. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal 1,09 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega 62-letnik ni imel niti vozniškega dovoljenja, zasegli so mu vozilo, sledi mu obdolžilni predlog.

 Foto: Adriana Buzleta
Foto: Adriana Buzleta

PRIMORSKA > Nekaj ur kasneje je na cesti Vanganel-Marezige voznik osebnega avtomobila pristal na odbojni ograji. Policisti so ugotovili, da je 46-letni voznik iz Prad vozil proti Babičem, zapeljal na nasprotno smerno vozišče, kjer je pri Vanganelskem jezeru zapeljal na odbojno ograjo in tam obstal. Napihal je 1,27 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano vozilo, na katerem sta bili nameščeni registrski tablici, ki ne pripadata temu vozilu. Avtomobil so mu zasegli.

Na hladnem se je naposled umiril

V noči s petka na soboto so policisti intervenirali v portoroškem lokalu. Zelo okajen gost je zahteval pijačo. Ker ga niso želeli več postreči, je kričal in žalil ter grozil s pretepom. V policijskem postopku se ni umiril, temveč je žalil še policiste. Policisti so ga kaznovali z zasoljenim plačilnim nalogom in odpeljali so ga na hladno, kjer se je naposled umiril.

Zaspal za volanom?

V soboto ob 5.18 je 20-letni voznik iz Pregarij vozil avtomobil na cesti Podgrad-Kozina. Na ravnem delu je z vozilom zapeljal v levo in trčil v drevo. Alkotest je bil negativen. Sopotnik v vozilu, 18-letnik iz okolice Kopra, se je huje poškodoval, voznik pa lažje. Vozniku sledi kazenska ovadba.

Nihče ni vozil avtomobila

Danes, nekaj minut po polnoči, se je zgodila prometna nesreča v Kopru. Policisti so ugotovili, da sta bila v vozilu Koprčana, ki sta skupila nekaj manjših poškodb po glavi, vendar sta oba odklonila zdravniško pomoč. Alkotest je obema pokazal preveliko količino alkohola v krvi (0,43 in 0,54 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka), izjavila pa sta, da nihče od njiju ni vozil. Ko policisti ugotovijo, kdo je sedel za volanom, povzročitelju prometne nesreče sledi kazenska ovadba.

Vlomilec v Portorožu

V Portorožu je nekdo vlomil v lokal in odnesel ročno blagajno s tedenskim izkupičkom, nekaj pijače in cigareti.

NR


Najbolj brano