Pijan vozil moped in telefoniral

Minuli vikend so policisti ujeli tri pijane voznike. Še najbolj nedolžno ga je pil 53-letnik v Volčji Dragi, ki je napihal le štiri stotinke promila preveč, konkretno pa sta ga pred vožnjo srknila romunski tovornjakar, ki je vozil s promilom in pol, ter 32-letni Koprčan, ki se je uspel obdržati na motorju z dobrima dvema promiloma in je ob tem še telefoniral.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > V nedeljo dopoldan so novogoriški policisti v Volčji Dragi ustavili 53-letnega voznika avtomobila, ki je skozi naselje vozil prehitro, ni bil pripet z varnostnim pasom, poleg vsega pa ni imel niti veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako ni bilo vse v redu niti z avtom, saj je registracija že pretekla. Policisti so ga nato preskusili še z alkotestom, ki je pokazal, da je spil malenkost preveč, kot bi smel. Napihal je namreč 0,26 miligrama (0,54 promila) alkohola. Zaradi vseh prekrškov so mu avto zasegli in zanj napisali obdolžilni predlog.

V soboto zvečer so na Postojnskem policisti pridržali 49-letnega državljana Romunije, ki je vozil tovornjak, kljub temu, da je bil precej pijan. Z alkotestom so mu izmerili rezultat 0,71 miligrama (1,47 promila) alkohola. Naslednji dan so ga pripeljali pred sodnika v Postojno, ki ga je kaznoval.

Že v petek dopoldan pa so koprski policisti na Vojkovem nabrežju v Kopru ustavili 32-letnega mopedista, ki je vozil brez čelade in med vožnjo celo telefoniral. Ugotovili so še, da je vozil močno pijan, saj je napihal 1,09 miligrama (2,27 promila) alkohola. Za manjše prekrške je dobil položnico za plačilo kazni, za alkohol pa si je prislužil obdolžilni predlog. DC


Najbolj brano