Pijan v nevihto

Policisti so v nedeljo ob 20. uri v Kozini ustavili 49-letnega voznika iz Goriškega, ki se je kljub močnemu nalivu in zalitem vozišču odpravil na pot. Ker je bila njegova vožnja nezanesljiva, so se policisti odločili, da preverijo, ali je voznik sposoben za vožnjo. Alkotest je pokazal 0,98 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje. O usodi veljavnosti njegovega vozniškega dovoljenja pa bo odločal sodnik za prekrške, ki bo izrekel globo.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Od četrtka do nedelje so policisti v Postojni zaznali več hujših kršitev, predvsem vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja, eden od pijanih voznikov pa je policistu celo poskusil preprečiti uradno dejanje.

Voznik je policistu poskusil iz rok iztrgati zapisnik

V četrtek ob 23.45 sta policista v Pivki opazila voznika, ki je pospešeno zapeljal v krožišče, zapeljala sta za njim in ga kmalu ustavila. Ugotovila sta, da gre za 29-letnega domačina, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,52 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato sta mu policista odredila strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Ko je policist voznika seznanil s predpisano globo in nadaljnimi ukrepi, je voznik policista odrinil in mu poskusil iz rok iztrgati zapisnik in potrdila o postopku. Policista sta kršitelja obvladala in ga vklenila do zaključka postopka, zoper njega bo poleg plačilnega naloga v višini 900 evrov in 16 kazenskimi točkami podana tudi kazenska ovadba zaradi poskusa preprečitve uradnega dejanja.

Pijana voznika

V soboto zgodaj zjutraj sta policista med nadzorom ustavila 3-letnega voznika med Postojno in Prestrankom. Med postopkom sta ugotovila, da voznik nima vozniškega dovoljenja, poleg tega pa je kazal znake alkoholiziranosti, ki so se potrdili po opravljenem alkotestu, ki je pokazal 0,71 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Avtomobil sta policista kršitelju zasegla in ga predala v hrambo sodnemu izvršitelju, sodišču je bil podan obdolžilni predlog, da se večkratnemu kršitelju izreče stranska sankcija odvzema motornega vozila zaradi ogrožanja splošne varnosti in ogrožanja varnosti življenja in premoženja. Poleg opisanega ukrepa je za prekrška predvidena tudi globa v višini 1200 evrov.

Kmalu za njim sta policista v Postojni ustavila 31-letnega voznika iz okolice Ajdovščine, pri katerem sta tudi zaznala znake opitosti. Indikator alkoholizioranosti je sume policistov potrdil, saj je alkotest pokazal rezultat 0,82 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Zaradi varnosti kršitelja in drugih udeležencev v prometu sta policista vozniku odredila pridržanje, okrajnemu sodišču pa podala predlog, da kršitelju izreče ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja, poleg predpisane globe 1200 evrov.

Vozil je kar po nasprotnem voznem pasu

Prometno nesrečo sta preprečila policista v nedeljo ob 3.15 uri, ki sta v Matenji vasi opazila voznika, ki je vozil kar po nasprotnem smernem vozišču v smeri Postojne. V Postojni sta ga uspela ustaviti in med preverjanjem pogojev za vožnjo sta ugotovila razlog njegove nevarne vožnje. 73-letni voznik je imel v litru izdihanega zraka kar 0,94 miligrama alkohola. Vozniško dovoljenje sta mu odvzela in ga poslala sodišču s predlogom, da kršitelju izreče ukrep začasnega odvzema vozniškega dovoljenja.

Srečanja s policisti verjetno ni predvidel niti 51-letni Pivčan, ki sta ga policista ustavila v nedeljo ob 7.20. Pri postopku sta ugotovila, da je vozil tovornospl vozilo brez vozniškega dovoljenja, zato sta vozilo zasegla in ga predala v hrambo sodnemu izvršitelju. Zoper kršitelja je bil podan obdolžilni predlog, da se mu poleg globe odvzeme motorno vozilo.

Poleg navedenih kršitev so policisti v Planini oglobili državljana Bosne in Hercegovine, ki je v vozilu prevažal dva otroka, ki nista bila ustrezno zavarovana z zadrževalnim sistemom, in izdali tri plačilne naloge zaradi prekoračitve hitrosti v naselju.

...

Včeraj pozno zvečer so policisti v Ajdovščini ustavili 22-letnega voznika avtomobila in mu v postopku odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal 0,66 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper voznika podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Kradel iz avta in avtobusa

V petek pozno popoldne so policiste obvestili o vlomu v parkirana vozila (avtobus in osebno vozilo) na Kobariškem. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec vlomil skozi prednja vrata avtobusa znamke mercedes, čeških registrskih številk, ki je bilo parkirano na parkirišču enega od kampov na območju Kobarida, in ukradel torbico, v kateri je imel oškodovanec nekaj sto evrov. Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka ugotovljeno, da je bilo vlomljeno tudi v drugo osebno vozilo, znamke ford, slovaških registrskih številk. Tudi iz omenjenega vozila je nepridiprav ukradel nekaj sto evrov. Policisti okoliščine navedenih kaznivih dejanj še preiskujejo in bodo glede na zbrana obvestila in druga ugotovljena dejstva v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Kradel iz hiše

V soboto zvečer je bila policija obveščena o vlomu v hišo na območju Godoviča. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec zvečer, v času odsotnosti stanovalcev, vlomil v hišo. Storilec je našel in si ukradel več kosov zlatega nakita in denar. S tem dejanjem je neznanec oškodovancem povzročil škodo v višini nekaj tisoč evrov. Policisti okoliščine obravnavanega primera še preiskujejo in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Računa ni poravnal

Ponoči so policisti obravnavali tatvino goriva na bencinskem servisu v Vrtojbi. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik osebnega avtomobila znamke audi A4, temnejše barve, italijanskih registrskih številk, na točilnem mestu v omenjeno vozilo natočil za 20 evrov goriva. Zatem je v prodajalni bencinskega servisa kupil izdelek, računa za natočeno gorivo pa ni poravnal. Policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Zagorelo na vhodnih vratih

Včeraj ob 15.15 je bila policija obveščena, da je iz neznanega vzroka zagorelo na vhodnih vratih stanovanjske hiše v naselju Ustje. Gasilci so ugotovili, da se je zaradi statične elektrike vžgala plastična, lamelna zavesa pred vhodnimi vrati. Na vhodnih (aluminijastih) vratih so popokala stekla, po prvih podatkih je nastalo za približno 2000 evrov škode. Kasneje so požar pogasili gasilci in prezračili objekt. Policisti so tujo krivdo izključili in bodo primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Motorist trčil v robnik

Včeraj ob 12.33 so policisti obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen 37-letni voznik motornega kolesa, znamke BMW R 1200, državljan Madžarske. Ugotovljeno je bilo, da je slednji okoli 12.30 ure vozil iz smeri Nove Gorice proti Bazari. V krožnem križišču v Rožni Dolini mu je zaradi neprilagojene hitrosti in mokrega vozišča spodneslo prednje kolo motornega kolesa in je posledično padel po vozišču in z motornim kolesom zdrsnil za zunanji vozni pas, nato pa trčil v robnik ob vozišču. Kasneje so predvidoma laže poškodovanega motorista z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Na motornem kolesu je nastala manjša materialna škode. Zaradi kršitve prometne zakonodaje so mu policisti izrekli globo.

Zapeljal na bankino

Včeraj ob 12.17 je bila policija obveščena o prometni nesreči izven naselja Čepovan. Ugotovljeno je bilo, da je 68-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Čepovana proti naselju Grgar. Med vožnjo v desnem ovinku ni prilagodil hitrosti na vozišču in je z vozilom zapeljal levo na bankino, kjer se je osebno vozilo prevrnilo na streho. V prometni nesreči je bila lažje poškodovana starejša sopotnica v omenjenem vozilu in je kasneje poiskala zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Vozniku osebnega avtomobila so prometni policisti izdali plačilni nalog.

Podrto drevo na cesti

Včeraj ob 11.40 so policiste obvestili o prometni nesreči v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je 58-letni voznik avtomobila vozil po regionalni cesti iz smeri Rožne Doline proti Ajševici. Ustavil je pred podrtim drevesom na vozišču in vozilo polkrožno obrnil. Takrat pa je iz nasprotne smeri iz nepreglednega ovinka pripeljal 42-letni voznik avtomobila, ki se zaradi stanja na vozišču (na cestišču je bilo vejevje in listje) ni uspel ustaviti pred oviro in se je s prednjim delom avtomobila zaletel v desi bok drugega osebnega vozila. V prometni nesreči se nihče od udeležencev ni bil poškodoval, na vozilih je nastala škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Kombi in avto sta trčila

Včeraj ob 9.16 so policiste obvestili o prometni nesreči izven naselja Kanal, v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebno vozilo in kombi). Prometni policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja prometne nesreče med drugim ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil 22-letni voznik avtomobila, ki je vozil iz smeri naselja Deskle proti Kanalu. Pred naseljem Kanal je mlajši voznik zapeljal levo na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 62-letni voznik kombija. Slednji je v izogib čelnemu trčenju z vozilom zapeljal v levo, preko nasprotnega voznega pasu na travnato brežino, kjer se je osebno vozilo prevrnilo na bok, pred tem pa je med vozili prišlo do oplaženja z desnimi bočnimi stranmi. V prometni nesreči se je 62-letni voznik kombija predvidoma laže poškodoval in so ga na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica, kasneje je sam poiskal zdravniško pomoč v šempetrski bolnišnici. Prav tako so prometni policisti v nadaljevanju postopka ugotovili, da je 22-letni povzročitelj vozil pod vplivoma alkohola, saj je rezultat odrejenega preizkusa pokazal 0,54 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Izdali so mu plačilni nalog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano