Pijan v jarek in na streho

Ponedeljkovo dogajanje na primorskih cestah so zaznamovali trije pijani vozniki. Prvi je v avtu na strehi končal v jarku, drugi je le trčil v parkiran avto, tretjega pa so policisti ujeli, preden je utegnil povzročiti škodo.

Iz globokega obcestnega jarka v Dolnjih Ležečah so avto  morali z dvigalom dvigniti gasilci. 
 Foto: Zgrs Sežana
Iz globokega obcestnega jarka v Dolnjih Ležečah so avto morali z dvigalom dvigniti gasilci.  Foto: Zgrs Sežana

PRIMORSKA > Od treh pijanih voznikov, ki so jih v ponedeljek ujeli policisti, jo je najhuje skupil 54-letni Italijan, ki se je pravzaprav ujel sam. Nekaj minut po 17. uri je s svojim avtom lancia Y vozil od Famelj proti Divači. Ko je pripeljal v Dolnje Ležeče, je v desnem ovinku zapeljal naravnost na nasprotni vozni pas, nato pa v obcestni jarek, kjer se je z avtom prevrnil in obtičal v avtu na strehi. Z njim je bil v avtu tudi njegov 18-letni sin.

Oba sta se iz avta skobacala sama, policisti pa so najprej preverili, kako trezen je starejši. Ugotovili so, da ima v organizmu 0,77 miligrama (1,6 promila) alkohola. Med postopkom ga je obšla tudi slabost, zato so ga odpeljali v sežanski zdravstveni dom, od tam pa v bolnišnico. Vzeli so mu vozniško dovoljenje in proti njemu spisali obdolžilni predlog. Kraj nesreče so varovali gasilci iz sežanskega zavoda in društva iz Senožeč, ki so tudi dvignili razbit avto iz jarka.

V ponedeljek zvečer je zaradi alkohola počilo tudi v okolici Mirna, kjer je 78-letni voznik med speljevanjem s parkirnega prostora trčil v drugi avto. Kot da to ne bi bilo dovolj, se je z lastnikom drugega avta še prerekal. Policisti so hitro naredili red, 78-letniku pa ponudili alkotest, ki je pokazal, da je vozil kljub temu, da je imel v organizmu kar 0,81 miligrama (1,68 promila) alkohola.

Zaradi vožnje v pijanem stanju in povzročitve nesreče se bo moral zagovarjati pred sodnikom, zaradi prerekanja pa bo moral plačati še kazen. V ponedeljek zvečer pa so policisti v Novi Gorici ustavili še 36-letnega Hrvata in ga prav tako preizkusili z alkotestom. Napihal je 0,62 miligrama (1,29 promila) alkohola v litru izdihanega zraka, zato so ga pridržali, kmalu pa bo dobil še vabilo na sodišče.

Včeraj, nekaj minut po osmi uri zjutraj, je počilo tudi na hitri cesti med cestninsko postajo Bazara in nekdanjim mejnim prehodom Vrtojba. 21-letni avstrijski voznik tovornjaka s priklopnikom se je med vožnjo zaletel v odbojno ograjo in pri tem prebil dva rezervoarja za gorivo ter se po dvesto metrih ustavil v odstavni niši. Novogoriški poklicni gasilci so prečrpali preostanek goriva iz rezervoarjev in očistili cesto. Včeraj zjutraj je počilo tudi na cesti med Lokavcem in Ajdovščino, kjer sta se s svojima voziloma oplazila 31-letni voznik tovornjaka in 34-letni voznik avta. Med srečanjem v ovinku je šlo tako na tesno, da je z avta odbilo levo ogledalo.

DC


Najbolj brano