Pijan treščil v tovornjak

Z nekaj buškami in odrgninami se je v ponedeljek popoldne za voznika in njegovega sopotnika v Pivki končalo bližnje srečanje s tovornjakom. Alkotest pa je pokazal vzrok za nevarno vožnjo - 29-letni voznik je po nesreči napihal več kot dva promila alkohola.

Pijani voznik iz okolice Ilirske Bistrice je v križišču izsilil 
prednost vozniku tovornjaka.  Foto: Pgd Pivka
Pijani voznik iz okolice Ilirske Bistrice je v križišču izsilil prednost vozniku tovornjaka.  Foto: Pgd Pivka

PRIMORSKA > Nesreča se je na Kolodvorski cesti v Pivki zgodila v ponedeljek ob 16.30. 29-letni voznik avtomobila, doma iz ene od vasi na Bistriškem, se je peljal iz Trnja proti Pivki in v križišču izsilil prednost enako staremu vozniku tovornjaka iz Velenja. Vozili sta silovito trčili, a se je na srečo za voznike in sopotnika v povzročiteljevem vozilu končalo brez hujših posledic. 29-letni voznik avta in njegov štiri leta mlajši sopotnik iz Pivke sta se laže poškodovala. Dobila sta nekaj odrgnin in podplutb, zaradi katerih nista potrebovala zdravniške oskrbe. Posredovali so tudi pivški in postojnski gasilci, ki so nazadnje pospravili razdejanje na cesti.

Policisti so oba voznika preizkusili z alkotestom, voznik tovornjaka je bil trezen, voznik iz okolice Ilirske Bistrice pa je napihal kar 1,03 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,17 promila), zaradi česar bodo policisti proti njemu ustrezno ukrepali.

Zaradi izsiljevanja prednosti se je včeraj zjutraj nesreča zgodila tudi v Novi Gorici. 68-letni voznik avtomobila se je peljal iz Rožne Doline proti Ajševici, v križišču je zavijal levo in pri tem izsilil prednost 19-letnemu kolesarju. Trčil je vanj, tako da je najstnik padel in se predvidoma laže poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v šempetrsko bolnišnico. 68-letnemu kolesarju so policisti izdali plačilni nalog.

Zaradi prekratke varnostne razdalje je v ponedeljek malo pred 18. uro na cesti v bližini Plav 42-letna voznica z avtom trčila v vozilo, s katerim se je na cesti ustavil 39-letnik. Policisti so ugotovili, da se je ta ustavil zaradi nepravilne vožnje 62-letnega voznika avtomobila. Policisti so kaznovali voznico in 62-letnika. V ponedeljek zgodaj popolne se je nesreča zgodila na parkirišču trgovskega centra v Novi Gorici. Neznani voznik je trčil v parkirano toyoto, nato pa pobegnil v neznano. Na toyoti je poškodoval prednji levi odbijač in levo luč. V parkirano vozilo je v ponedeljek na parkirišču v Ajdovščini trčil tudi 39-letni bolgarski voznik tovornjaka s priklopnikom. Policisti so ga oglobili.

SP


Najbolj brano