Pijan s tovornjakom obtičal v ostrem ovinku

V ostrem ovinku na cesti od Varej proti Misličam je v torek obtičal beloruski voznik tovornjaka. Povedal je, da ga je na ozko cesto v Brkinih zapeljala navigacijska naprava, a so policisti kmalu ugotovili, da to najbrž ne bo edini razlog za njegovo smolo. Napihal je namreč kar 1,8 promila alkohola.

Na ozko brkinsko cesto naj bi ga pripeljala navigacijska 
naprava.  Foto: ZGRS Sežana
Na ozko brkinsko cesto naj bi ga pripeljala navigacijska naprava.  Foto: ZGRS Sežana

VAREJE > V torek, malo pred 13. uro, so policiste obvestili, da se je med Varejami in Ostrovico tovornjak zagozdil in zdrsnil s ceste. Policisti so ugotovili, da je tovornjak vozil 47-letni državljan Belorusije. S tovornim vozilom s polpriklopnikom je v levem ostrem ovinku zapeljal preveč v levo čez bankino, pri tem pa se je ta vdrla, zato je s polpriklopnikom nasedel. Policisti so voznika preizkusili z alkotestom, ki je nakazal, zakaj se je voznik s tovornjakom znašel na tej cesti.

Napihal je namreč kar 0,86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka oziroma kar 1,8 promila. Policisti so voznika pridržali in proti njemu zaradi vožnje pod vplivom alkohola spisali obdolžilni predlog, na okrajnem sodišču pa so mu odmerili kazen.

47-letni voznik je na prizorišču nesreče povedal, da ga je na cesto med Varejami in Ostrovico pripeljala navigacijska naprava. Je pa kljub vsemu imel veliko sreče. Ko je od Varej proti Misličam med vožnjo navgor v ovinku zaradi dolžine priklopnika z levimi kolesi zapeljal s ceste, je z zadnjim delom obtičal le pol metra od roba ceste.

“Če bi še dvakrat malo potegnil, bi šel na bok,” je povedal vodja gasilske intervencije Alan Pale iz sežanskega zavoda za gasilno in reševalno službo. Posredovali so trije gasilci. Voznik jim je povedal, da je v Gorici na tovornjak naložil 22 ton navadne zemlje. Gasilci so pomagali tudi zaposlenim iz vlečne službe Kopitar in nazadnje tovornjak spravili na cesto. DC


Najbolj brano