Pijan oplazil avto in trčil v ograjo

Pet voznikov je minuli vikend tako pijanih sedlo za volan, da bodo pred okrajnimi sodišči zagotovo izgubili svoja vozniška dovoljenja. Dva sta pri tem povzročila tudi prometni nesreči, mlada voznica pa ni hotela ne pihati ne opraviti strokovnega pregleda.

Voznik neregistriranega skuterja se je pri padcu hudo poškodoval.  Foto: Pgd Komen
Voznik neregistriranega skuterja se je pri padcu hudo poškodoval.  Foto: Pgd Komen

PRIMORSKA > V nedeljo popoldne je v Komnu alkohol prekrižal načrte 32-letnemu vozniku neregistriranega skuterja yamaha aerox. Ker je s skuterjem vozil prehitro, je padel in se pri tem hudo poškodoval. Napihal je 0,75 miligrama alkohola (1,56 promila). Z njim je bil na motorju še 40-letni prijatelj, ki se je laže poškodoval. Voznika čaka srečanje s sodnikom, sopotnika pa položnica za plačilo kazni, ker se je na motorju vozil brez čelade.

V nedeljo zjutraj so na koprskem operativno komunikacijskem centru prejeli klice več domačinov, ki so v Semedeli opazovali, kako na parkirnem prostoru pred stadionom nekdo z osebnim avtomobilom divja. Policisti so odhiteli na kraj in ugotovili, da je 19-letna voznica iz Ilirske Bistrice na parkirišču naglo speljevala in ustavljala. Ker ni bilo razloga za takšno početje, so jo hoteli preizkusiti z alkotestom, pa je to odločno odklonila, prav tako ni hotela dati krvi za strokovni pregled. Med postopkom se je v delo policistov vmešal še 28-letni Pivčan, ki je bil z Bistričanko, in žalil može v modrem. Ti so voznici prepovedali nadaljnjo vožnjo, Pivčanu pa napisali položnico za plačilo kazni. Bistričanka se bo v kratkem poslovila od precej svežega vozniškega dovoljenja.

108 kilometrov na uro z 1,8 promila

V nedeljo popoldne so policisti v Petrinjah ujeli 40-letnega voznika avtomobila, ki je na odprti cesti vozil s hitrostjo 108 kilometrov na uro. Ker je kazal očitne znake pijanosti, so ga preizkusili z alkotestom. Napihal je 0,89 miligrama alkohola (1,85 promila). Tudi njega čakajo ponovni obiski šole vožnje.

Že v petek zvečer pa je policiste poklicala 29-letna Cerkničanka in jim potožila, da je na cesti od Strunjana proti Izoli na njen pas zapeljal neznani voznik s temnim avtom, zaradi česar je njeno vozilo oplazilo vozilo neznanca. Kljub temu, da je njeno vozilo ob tem ostalo brez zunanjega ogledala, se neznani voznik ni ustavil, ampak nadaljeval vožnjo proti Portorožu.

Ustavila ga je ograja

Ob pol desetih zvečer pa so policisti dobili še obvestilo iz Portoroža, da se je neznanec na sprehajalni poti proti Bernardinu z avtom peugeot 308 zaletel v ograjo. Vozilo je pri tem zelo poškodoval, okoli avta pa sta hodila pijana moška in si ogledovala škodo.

Ko so policisti prispeli na kraj nesreče, sta že zbežala, našli so le peugeot s prebitima in zmečkanima prvima kolesoma. Policisti so kasneje odkrili, kdo je vozil avto. 31-letnemu Pirančanu so odredili preizkus alkoholiziranosti. Napihal je 0,79 miligrama alkohola (1,64 promila). Ko so policisti pregledovali njegov avto, pa so ugotovili, da je prav Pirančan pri Belvederju s svojim avtom oplazil Cerkničankin avto. Kaznovali so ga zaradi obeh nesreč, pri okrajnem sodniku pa se bo najverjetneje poslovil od svojega vozniškega dovoljenja.

Ajdovski policisti so v nedeljo, pol ure pred polnočjo ustavili 36-letnega voznika osebnega avtomobila in ga preskusili z alkotestom. Naprava je potrdila sume policistov, saj je pokazala, da ima voznik v organizmu 1,03 miligrama alkohola (2,14 promila). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno vzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga srečanje s sodnikom in izguba vozniškega dovoljenja.

DC


Najbolj brano