Pijan in na kokainu bežal pred policisti

Policisti so v noči iz petka na soboto v Selcah pri Pivki opravljali kontrolo prometa. Z modrimi lučmi in zvočnim signalom so ustavljali vozilo znamke audi, vendar voznik ni upošteval znakov policistov in se ni ustavil. Še več, začel je pospeševati po cesti iz Selc proti Slovenski vasi.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Pri tem je izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal izven vozišča, kjer je ob 3.53 trčil v drevo. Za volanom je bil 30-letni voznik iz Pivke. Alkotest je pokazal 0,61 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, hitri test pa je pokazal prisotnost kokaina, zato so mu odredili tudi strokovni pregled, ki ga je odklonil. Policisti so še ugotovili, da registrski tablici ne pripadata vozilu, temveč tovornemu vozilu, ki je že črtano iz prometa, zato so ju zasegli. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vlomilci na pohodu

V Kočah pri Postojni je v petek nekdo vlomil v stanovanjsko hišo, od koder je odnesel prenosni računalnik in digitalni fotoaparat znamke canon. Lastnik je oškodovan za 1000 evrov.

Zvečer so policisti na Vojkovem nabrežju v Kopru 14-letnemu Koprčanu zasegli kovinski bokser, pri 16-letnem Koprčanu pa so našli zavitek z manjšo količino konoplje. V obeh primerih sledi obdolžilni predlog.

V Piranu je v soboto nekdo vlomil v prodajalno. Ukradel je 650 evrov in nekaj plastenk pijače iz skladišča.

Vlomilec ukradel za 25.000 evrov predmetov

V Kobdilju so vlomili v stanovanjsko hišo. Pregledali so celo notranjost, nato pa odnesli žensko torbico, več kosov zlatega nakita, žensko denarnico z najmanj 1500 evri gotovine in štirimi bančnimi karticami, bonitetni vrednosti papir in salamoreznico. Lastnike so po prvih ocenah oškodovali za približno 25.000 evrov.

V Hraščah je prav tako nekdo vlomil v hišo in lastnikom ukradel 450 hrvaških kun in 100 evrov gotovine.

Zaletel se je v prometni znak

V noči iz sobote na nedeljo so policisti prejeli obvestilo o prometni nesreči v Postojni. Prijavitelj je povedal, da se je voznik avtomobila zaletel v prometni znak, vendar je voznik kraj zapustil. Policisti so ugotovili, da je bil za volanom 24-letni domačin, ki se je vrnil na kraj. V semaforiziranem križišču je izgubil oblast nad vozilom in najprej trčil v prometni znak, nato še v semafor. Alkotest mu je pokazal 0.66 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Albanec policista želel podkupiti s 700 evri

Včeraj ob 16.58 se je na mejni prehod Starod pripeljal 43-letni albanski državljan, ki je policistom ponudil 700 evrov, da bi ga spustili v notranjost, ker ima prepoved vstopa na območje Schengna. Voznika so pridržali, ga zaslišali, mu zasegli denar in ga vrnili na Hrvaško. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje dajanje podkupnine.

Pijani Bolgar zakrivil prometno nesrečo

Ob 23. uri so policisti na Šmarski cesti v Kopru obravnavali prometno nesrečo, ki jo je zaradi nepravilne strani vožnje povzročil 36-letni državljan Bolgarije z osebnim avtomobilom. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 0.71 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Spletno uredništvo


Najbolj brano