Peška, ki jo je zadelo krilo letala, je hudo poškodovana

V nedeljski nesreči v Dolu pri Ljubljani je ultralahko letalo med pristajanjem na travnati površini iz za zdaj še neznanega vzroka odneslo čez rob vzletišča čez makadamsko pot, kjer sta stali peški.

Fotografija je simbolična. Foto: Pipistrel
Fotografija je simbolična. Foto: Pipistrel

LJUBLJANA > Čeprav sta odskočili, je krilo letala zadelo 61-letno peško, ki je utrpela hude telesne poškodbe, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Po zadnjih podatkih je 69-letni pilot v nedeljo okrog 15.20 ure s svojim ultralahkim letalom pristajal na zasebnem vzletišču iz smeri Dola pri Ljubljani proti Črnučam. Med pristankom in dotiku s površino naj bi ga iz za zdaj še neznanega vzroka odneslo čez rob vzletišča čez makadamsko pot, kjer sta stali peški. Krilo letala je zadelo 61-letnico, ki je zaradi udarca obležala na tleh.

Policisti so opravili ogled kraja, o dogodku pa obvestili tudi inšpektorja za preiskovanje letalskih nesreč. Z zbiranjem obvestil nadaljujejo, pri čemer sodelujejo s službo za preiskovanje letalskih nesreč in Javno agencijo RS za civilno letalstvo. O vseh ugotovitvah pa bodo obvestili tožilstvo.

STA


Najbolj brano