Pešec se je huje poškodoval

Policisti so v zadnjih dneh obravnavali več prometnih nesreč, ki pa se niso končale s hujšimi posledicami. Najhuje jo je skupil pešec, ki se je poškodoval v Spodnji Idriji.

Voznik tovornjaka je vozil na prekratki varnostni razdalji Foto: Andraž Gombač
Voznik tovornjaka je vozil na prekratki varnostni razdalji Foto: Andraž Gombač

PRIMORSKA >V Spodnji Idriji je v sredo popoldne 56-letni voznik z avtomobilom trčil v 31-letnega pešca. Policisti so ugotovili, da se je nesreča zgodila zaradi nepravilnega prehitevanja voznika avtomobila, pa tudi pešec naj bi nepravilno prečkal cesto. 31-letnika so najprej oskrbeli v idrijskem zdravstvenem domu, nato pa so ga reševalci odpeljali v ljubljanski klinični center, saj so sumili, da ima zlomljeno levo golenico.

V četrtek, nekaj pred 13. uro, pa je počilo v križišču Erjavčeve in Bazoviške ulice v Novi Gorici. V nesreči sta bila udeležena starejši kolesar in 20-letni voznik modrega fiata punta.

Zaradi razjasnitve okoliščin nesreče policisti morebitne očividce prosijo, da jim posredujejo koristne informacije. Pokličejo lahko na Policijsko postajo Nova Gorica (05/303-44-00), pišejo na elektronsko pošto: pp_nova_gorica@policija.si ali pokličejo na številki 113 in 080 1200.

Zvečer pa se je zgodila še nesreča v Novi Gorici. Voznik je z avtom najprej zadel v cestni otok, nato pa še v prometni znak. V nesreči naj bi se laže poškodoval. Alkotest pa je pokazal na pravi vzrok nesreče - voznik je napihal 0,87 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti bodo proti njemu spisali obdolžilni predlog. Malo pred Godovičem pa je v četrtek popoldne s pasatom s ceste peljal 53-letni voznik. V nesreči se ni nihče poškodoval.

V Luciji je v četrtek popoldne 62-letni voznik pri speljevanju s parkirišča trčil v parkiran avto. Policisti so mu odredili preizkus alkotest, ki je pokazal, da ima voznik 0,60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Včeraj zjutraj pa je brez vozila v Portorožu ostal 22-letni voznik iz okolice Ljubljane. Policisti so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

V križišču na koncu ankaranske vpadnice (pri avtosalonu Porsche) se je včeraj zjutraj zgodila manjša prometna nesreča, v kateri so bili poleg voznika tovornjaka udeleženi še vozniki treh avtomobilov. K sreči poškodovanih ni bilo, nastala je le gmotna škoda. Nesreča se je zgodila zaradi prekratke varnostne razdalje, povzročil pa jo je 36-letni slovaški voznik tovornjaka. Policisti so vse voznike preizkusili tudi z alkotesti, vsi so bili negativni. SP


Najbolj brano