Pešakinja je umrla

Policija še ugotavlja okoliščine včerajšnje tragične nesreče, ki se je zgodila v izolskem starem mestnem jedru. Voznik manjšega komunalnega vozila je trčil v 87-letno domačinko, ki je na kraju nesreče umrla.

V ulici je kakšno uro po nesreči na tleh ostala le ponjava, bližnji stanovalci in mimoidoči pa so bili še vedno pod vtisom tragičnega dogodka Foto: Zdravko Primožič/Fpa
V ulici je kakšno uro po nesreči na tleh ostala le ponjava, bližnji stanovalci in mimoidoči pa so bili še vedno pod vtisom tragičnega dogodka Foto: Zdravko Primožič/Fpa

IZOLA > Policiste so o tragični nesreči, ki se je zgodila v Smrekarjevi ulici v Izoli, obvestili včeraj okoli 8.30. Na koprski policijski upravi so včeraj pojasnili, da okoliščine nesreče še ugotavljajo. Voznik manjšega komunalnega vozila, star 59 let, je med vzvratno vožnjo trčil v 87-letno domačinko. Ob trku je padla in se udarila, umrla pa je še pred prihodom reševalcev. Na kraj nesreče so prihiteli tudi gasilci, ki so zavarovali mesto nesreče.

Po neuradnih podatkih je bilo v nesrečo vpleteno manjše vozilo za odvoz odpadkov, tako imenovani sprinter, za vožnjo katerega zadostuje vozniški izpit B kategorije. Med vzvratno vožnjo je bil na vozilu vključen tudi zvočni signal.

V izolski Komunali so potrdili, da se je nesreča v Smrekarjevi ulici zgodila med rednim izvajanjem komunalne službe. V nesreči so bili soudeleženi njihovi delavci. Zaradi smrti starejše Izolanke so pretreseni, nesrečo pa obžaluje tudi direktor Komunale Izola Denis Bele. “Nesrečo uradno preiskuje policija, ugotovitve bodo najbrž znane v nekaj dneh. Ker si tudi sami prizadevamo, da bi jo čim prej razjasnili, v podjetju podrobno preučujemo vse okoliščine,” je pojasnil.

Pred leti se je v Izoli že zgodila podobna nesreča. Tedaj je voznik komunalnega vozila med vzvratno vožnjo v bližini gostinske šole prav tako zadel pešakinjo, ki je zaradi hudih poškodb umrla.

MC, SK


Najbolj brano