Peklarja aretirali v Abu Dabiju

Konec maja so v Združenih arabskih emiratih aretirali Leonarda F. Peklarja, ki ga je od aprila iskal Interpol. Trenutno poteka izročitveni postopek. Ko bo Peklar v Sloveniji, bo sodišče razpisalo novo obravnavo v sojenju v zadevi Big trading, v kateri 48-letnika sumijo zlorabe položaja, je poročal Pop TV.

Interpol je aprila izdal tiralico za Peklarjem, lastnikom podjetja 
Socius, ki je vpleten v sporne posle s propadlim gradbenim 
velikanom SCT.  Foto: STA
Interpol je aprila izdal tiralico za Peklarjem, lastnikom podjetja Socius, ki je vpleten v sporne posle s propadlim gradbenim velikanom SCT.  Foto: STA

LJUBLJANA > Interpol je aprila izdal tiralico za Peklarjem, lastnikom podjetja Socius, ki je vpleten v sporne posle s propadlim gradbenim velikanom SCT. 48-letnika iščejo zaradi suma zlorabe položaja. Peklar je takrat preko svojega odvetnika sporočil, da se nikoli ni skrival ali bežal.

Sodišče je za Peklarjem, ki se ni udeleževal sojenja v zadevi Big trading, najprej razpisalo pripor, nato pa še mednarodno tiralico. Obtoženi je kot razlog, da ne hodi na sodišče, navajal poslabšanje zdravja. Tožilec Boštjan Jeglič je vztrajal, da je to očitno posledica začetka kazenskega postopka, zaradi česar je zahteval pripor.

V zadevi Big trading je po mnenju tožilstva spornih več nakazil SCT družbi Big Trading za domnevno fiktivne svetovalne posle v letih 2003 in 2004. SCT naj bi družbi Big trading plačal več kot 300.000 evrov za svetovanje pri korporativnem upravljanju in nekaterih poslih, del tega denarja pa naj bi se tudi prek nepremičnin vrnil v roke vodilnih v SCT.

STA


Najbolj brano