Parkirišče preozko za pijanega Prekmurca

Policisti iz Lucije so včeraj zjutraj ujeli 40-letnega Lendavčana, ki se je z avtom zaletaval v druga vozila. Bil je tako pijan, da je bilo parkirišče zanj preozko. V Ilirski Bistrici se je na streho prevrnil pijani 65-letnik, na Ajdovskem in Goriškem pa so policisti ustavili tri pijane voznike, še preden so uspeli narediti kakšno neumnost.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj, nekaj minut pred četrto uro zjutraj, so občani poklicali na številko 113 in policistom potožili, da se pijani voznik v Portorožu z avtom zaletava v parkirana vozila. Policisti so odhiteli na kraj in tam izsledili 40-letnega moškega iz Lendave, ki je tako nerodno prestavljal svoj avto, da je pri tem podrsal dve vozili. Ponudili so mu tudi alkotest, ki je pokazal, da ima Lendavčan v telesu kar 0,94 miligrama alkohola (1,96 promila).

Še slabše jo je po popivanju odnesel 65-letni Bistričan, ki je v sredo ponoči vozil proti Ilirski Bistrici, ko je prevozil most čez Reko v Rečici, pa je zapeljal levo in se prevrnil na streho. Ob tem se je laže poškodoval, zato so ga v bistriškem zdravstvenem domu oskrbeli. Bistričan je napihal 0,91 miligrama alkohola (1,89 promila).

Včeraj zgodaj zjutraj pa so v kraju Cesta pri Ajdovščini policisti ustavili 43–letnega voznika in ga preskusili z alkotestom. Rezultat je pokazal, da je imel voznik v telesu 0,78 miligrama alkohola (1,62 promila).

V torek pozno zvečer so policisti v Vrtojbi ustavili tudi 45-letnega voznika osebnega avtomobila. Med postopkom je policist posumil, da je voznik nekoliko v rožicah in ga preizkusil z alkotestom. Izkazalo se je, da so bili policistovi sumi utemeljeni, saj je voznik napihal 1,23 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (2,56 promila). Poleg tega sta policista ugotovila, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, zato sta mu prepovedala vožnjo in zasegla avto.

V torek dopoldne pa so policisti v Vrtovinu ustavili 35-letnega voznika kombija in ga prav tako preizkusili z alkotestom. Napihal je nekoliko manj, vendar še vedno preveč, da bi mu dovolili nadaljnjo vožnjo. Alkotest se je ustavil pri rezultatu 0,72 miligrama (1,5 promila).

DC


Najbolj brano