Prevozil rdečo luč in trčil v peško

Na Erjavčevi ulici V Novi Gorici, pri spomeniku Edvarda Rusjana, je včeraj ob 17.55 uri prišlo do prometne nesreče. Štiridesetletni voznik osebnega avtomobila je vozil v smeri Kidričeve ulice, spregledal rdečo luč na semaforju in s prednjim delom vozila trčil v 75-letno peško, ki je na prehodu za pešce pravilno prečkala vozišče. Peška je po trčenju padla na pokrov motorja, nato pa jo je odbilo naprej, kjer je na vozišču obležala. V nesreči je utrpela hude poškodbe. Voznika bodo kazensko ovadili na državno tožilstvo.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

PRIMORSKA > Danes ob 14.53 se je na cesti Lipica-Škibin v občini Sežana, zgodila prometna nesreča z udeležbo osebnega vozila. Poškodovano osebo so reševalci odpeljali v bolnišnico v Trst.

Ob 15.50 pa se je zgodila prometna nesreča na cesti Sežana–Lokev. Poškodovanih ni bilo.

Palme v Izoli so ponovno gorele

V Ulici Bogomira Magajne v Izoli so sinoči okrog polnoči zgorele štiri palme. Posredovali so koprski gasilci, ki so pogasili okoli pet kvadratnih metrov površine, piše na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Viličar zbil delavca

Včeraj popoldne je na terminalu v Luki Koper viličar zbil delavca in ga težje poškodoval. Poškodovanca so oskrbeli izolski reševalci in ga prepeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico.

Ročno bombo spravili na varno

Danes dopoldne sta na Trnovem pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in spravila na varno do uničenja ročno bombo. Nevarna najdba italijanske izdelave izhaja iz obdobja druge svetovne vojne.

NR


Najbolj brano