Padla ob sedežnici

V torkovih popoldanskih urah je na smučišču Cerkno padla mlajša smučarka in se poškodovala. Policisti iz Ruš pa iščejo dva smučarja, ki stana Arehu trčila v smučarko in otroka.

Tudi zimske radosti terjajo previdnost in spoštovanje pravil. Foto: Saša Dragoš
Tudi zimske radosti terjajo previdnost in spoštovanje pravil. Foto: Saša Dragoš

CERKNO, AREH > V torkovih popoldanskih urah je mlajša smučarka smučala v skupini otrok po progi Grič. Tik pred vstopom na sedežnico Grič je padla in se poškodovala. Reševalci so poškodovano smučarko oskrbeli in jo nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Policisti so tujo krivdo izključili, ob tem pa opozarjajo, naj smučarji - še posebej v času zimskih počitnic - skrbijo za varnost.

S poškodbami sta se pred dnevi končali tudi nesreči na Arehu, neznana smučarja pa sta pobegnila. V prvem primeru je smučarka na progi Ruška prismučala do spodnje postaje vlečnice in se postavila v vrsto. V tistem trenutku je vanjo trčil smučar. Oba sta padla, po trčenju nista govorila in sta se z vlečnico odpeljala proti vrhu. Kasneje pa je smučarka poiskala pomoč v mariborskem kliničnem centru.

Na isti progi se je zgodila tudi druga nesreča. Mama je smučala z otrokom, ko je za njima prismučal neznani smučar. Od zadaj je trčil v otroka, ki je padel, smučar pa se ni ustavil, čeprav je izgubil smučarsko palico. Pobrala jo je neznana ženska. Policisti za obema smučarjema še poizvedujejo.

SK


Najbolj brano