Padel z motorjem in odšel domov

Domačin, ki je v četrtek malo pred 11. uro padel z mopedom na cesti med Divačo in Dolnjimi Ležečami, ni počakal ne policistov ne reševalcev, čeprav se je v nesreči poškodoval. Policisti so zato potrkali na njegova domača vrata in mu odredili alkotest, ki pa ga je odklonil.

Voznik je z avtom trčil v zid.  Foto: Pgd Kobarid
Voznik je z avtom trčil v zid.  Foto: Pgd Kobarid

PRIMORSKA > V četrtek dopoldne so policiste obvestili, da je na cesti med Divačo in Dolnjimi Ležečami padel mopedist, a ko so prišli na kraj nesreče, mopedista tam ni bilo. 48-letni domačin je odšel domov, kjer so ga policisti kasneje našli. Ker se je pri padcu z motorjem poškodoval, so na njegov dom poklicali zdravnika iz divaškega zdravstvenega doma, ki mu je nudil prvo pomoč, nato pa so ga zaradi poškodb z reševalnim vozilom odpeljali v izolsko bolnišnico.

Policisti so mu še pred tem odredili alkotest, ki pa ga je 48-letnik odklonil. Proti njemu bodo zato spisali obdolžilni predlog. Izkazalo se je, da je padel z neregistriranim mopedom.

V četrtek proti večeru je 88-letni voznik peljal po lokalni cesti v naselju Idrsko na Kobariškem in v križišču začel zavijati levo. Takrat je iz neznanega vzroka zapeljal naravnost na brežino ter po nekaj metrih trčil v zid garaže. V nesreči sta se laže poškodovala voznik in njegova 73-letna sopotnica. Zdravniško pomoč so jima nudili tolminski reševalci, ki so jim pomagali tudi kobariški prostovoljni gasilci. Poškodovana so nato odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

V Kromberku pa sta se v četrtek popoldne poškodovali voznici dveh avtomobilov. Nesrečo je povzročila 40-letna voznica, ki je pri vključevanju na glavno cesto, v smeri proti Ajševici, izsilila prednost 45-letni voznici, ki se je peljala od Ajševice proti Novi Gorici. Avtomobila sta trčila, voznici pa sta se laže poškodovali. Oskrbeli so ju reševalci iz novogoriškega zdravstvenega doma. Policisti so 40-letni voznici izdali plačilni nalog. SP


Najbolj brano