Ovadbe proti Dremlju in Mitiču zaradi poslov na Kosovu

Kriminalisti so po neuradnih informacijah ovadili nekdanjega predsednika in podpredsednika uprave Telekoma Slovenije, Bojana Dremlja in Dušana Mitiča, ter nekdanje vodstvo Factor banke, je poročal POP TV. Telekom naj bi bil v spornih poslih na Kosovu oškodovan za 20 milijonov evrov.

 Kriminalisti so po neuradnih informacijah ovadili nekdanjega 
predsednika in podpredsednika uprave Telekoma Slovenije, 
Bojana Dremlja in Dušana Mitiča, ter nekdanje vodstvo 
Factor banke, je poročal POP TV. Foto: STA
Kriminalisti so po neuradnih informacijah ovadili nekdanjega predsednika in podpredsednika uprave Telekoma Slovenije, Bojana Dremlja in Dušana Mitiča, ter nekdanje vodstvo Factor banke, je poročal POP TV. Foto: STA

LJUBLJANA > Z nekdanjim vodstvom Telekoma se ukvarja specializirano državno tožilstvo. Sporni naj bi bili posli, povezani z razpisom za koncesijo za mobilnega operaterja na Kosovu, kjer naj bi bili posli vnaprej dogovorjeni.

Bojan Dremelj in Dušan Mitič naj bi preostalemu vodstvu zamolčala, da bo Telekom zastopniku kosovske družbe Kosmocell plačal nagrado za odstop od koncesije, Factor banki pa provizijo za sodelovanje pri poslu. Za odkup poslovnega deleža v družbi Ipko naj bi plačal skoraj 24 milijonov evrov.

S tem naj bi Dremelj in Mitič kosovskemu poslovnežu Ekremu Lluki zagotovila 12 milijonov evrov koristi, Factor banki pa sedem milijonov evrov. Telekom naj bi tako oškodovala za okoli 20 milijonov evrov, zaradi spornih poslov so zoper takratne vodilne vložene tudi odškodninske družbe.

Ovadena naj bi bila sicer tudi nekdanji predsednik in član uprave Factor banke, Boris Pesjak in Ciril Dragonja, zaradi pomoči pri kaznivem dejanju. Zaradi napeljevanja h kaznivim dejanjem pa je ovaden tudi Lluka, je še poročal POP TV.

STA


Najbolj brano