Otroke sta zaprla v avto in odšla v igralnico

Novogoriške policiste so minulo soboto pozno popoldne občani obvestili, da je v Kidričevi ulici v Novi Gorici parkiran avtomobil znamke audi z italijanskimi registrskimi številkami, v katerem so že dalj časa zaprti otroci.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Takoj po prejetem obvestilu so na kraj odšli policisti in pričeli zbirati obvestila, pri tem pa ugotovili, da so bili trije mlajši otroci brez nadzora in oskrbe približno štiri ure zaklenjeni v omenjenem vozilu.

Policisti so o tem obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici in v skladu z usmeritvami državne tožilke obravnavali primer v smeri suma storitve kaznivega dejanja Zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Zoper 52-letnega lastnika vozila in 47-letno žensko (oba sta državljana Kitajske) so policisti odredili pridržanje. Kitajska državljana, ki so jima bili otroci zaupani v varstvo, sta bila v tem času v eni od novogoriških igralnic. O dogodku so policisti obvestili pravosodne organe in center za socialno delo, prav tako pa so preko italijanskih varnostnih organov obvestili starše otrok, ki prebivajo v Italiji.

Novogoriški policisti so ju naslednji dan privedli na Okrožno državno tožilstvo, kjer je državna tožilka odredila, da kitajska državljana plačata denarni znesek v dobrodelne namene, zaradi česar jima je kazenski pregon odložila.

NR


Najbolj brano