Otrok s kolesom na cesto in pred motorista

Ob 19.11 je v Šmarjah pri Sežani 51-letni državljan Italije z motornim kolesom peljal od Sežane proti Šmarjam. V tem je devetletni otrok s kolesom prečkal cesto nasproti hiše. Motorist je oplazil zadnji del kolesa, pri čemer je otrok padel na vozišče in se laže poškodoval. Očetu sledi plačilni nalog.

Fotografija je simbolična. Foto: U. Kemper/Pgd Bovec
Fotografija je simbolična. Foto: U. Kemper/Pgd Bovec

PRIMORSKA > Včeraj dopoldan so policisti 23-letni Ankarančanki na Srminu zasegli skuter zip 25. Zaradi voznih lastnosti so namreč odredili izredni tehnični pregled, kjer so ugotovili, da dosega hitrost 40 kilometrov na uro. Sledi ji obdolžilni predlog.

Zbila ga je na prehodu za pešce

Ob 18.13 je v Kopru 32-letna voznica osebnega avtomobila na prehodu za pešce zbila voznika kolesa s pomožnim motorjem, 17-letnega Koprčana. Poškodovanega so odpeljali v izolsko bolnico. Povzročiteljici sledi plačilni nalog.

Avstrijski ukradli denar in fotoaparat

V Lipici je nekdo vlomil v tovorno vozilo za prevoz konj. Državljanki Avstrije so ukradli 600 evrov gotovine in fotoaparat canon z objektivom, oškodovana je za 5000 evrov.

Motorist se je lažje poškodoval

Včeraj ob 18.37 uri je bila policija obveščena o prometni nesreči na območju Solkana. Ugotovljeno je bilo, da je 43-letni voznik motornega kolesa vozil iz smeri Solkana proti Podsabotinu in v drugem levem ovinku prehiteval osebno vozilo. Omenjeni motorist je nato na ravnem delu zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motornim kolesom in padel po tleh. Pri tem se je motorist predvidoma lažje poškodoval. Na kraju so bili tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanega motorista odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Zaradi kršitve prometne zakonodaje bodo policisti omenjenemu motoristu izdali plačilni nalog.

Kolesar je vozil po avtocesti

Včeraj ob 20.52 je bila policija obveščena, da kolesar vozi po avtocesti na območju Šempasa v smeri Nove Gorice. Prometni policisti so 40-letnemu kolesarju, državljanu Belgije, izdali plačilni nalog.

Kolesarka se je lažje poškodovala

Včeraj ob 12. uri je bila Policija obveščena o prometni nesreči v Trnove ob Soči, kjer sta bila udeležena mlajša kolesarka in 21-letni madžarski voznik osebnega vozila. Mlajša kolesarka je med vožnjo uporabljala zaščitno kolesarsko čelado, pri vožnji v omenjenem naselju pa je trčila v osebno vozilo in padla po tleh. Pri tem se je predvidoma lažje poškodovala. Kasneje so ji pomoč na kraju nudili kobariški gasilci in reševalci NMP ZD Tolmin, ki so ji nudili ustrezno zdravniško pomoč in jo nato odpeljali v šempetrsko bolnišnico na opazovanje.

Natočila gorivo, plačala pa nista

Danes ob 5.48 uri so bili novogoriški policisti obveščeni o tatvini goriva na bencinskem servisu v Šempasu. Po sedanjih ugotovitvah je neznani voznik osebnega avtomobila mercedes, sive barve, v vozilo natočil za 51 evrov dizelskega goriva in nato odpeljal s kraja ne da bi poravnal računa za natočeno gorivo. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino goriva na podlagi ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Prav tako je bila policija danes ob 8.28 obveščena o tatvini goriva na bencinskem servisu na počivališču v Šempasu. Neznani voznik belega kombija neznanih registrskih številk je natočil 47 litrov goriva in se nato s kraja odpeljal, ne da bi poravnal računa za natočeno gorivo. S tem je gospodarsko družbo oškodoval za 57 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjeno tatvino goriva na podlagi ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Podrsali avto

Včeraj dopoldne so bili novogoriški policisti obveščeni o poškodovanju avtomobila v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je neznani storilec z neznanim predmetom v sredo zvečer v v parkirni hiši Rožni Dolini podrsal barvo po celotnem levem boku osebnega avtomobila znamke vw polo. S tem protipravnim ravnanjem je neznanec lastniku vozila povzročil materialno škodo v višini približno 400 evrov. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev v zvezi s poškodovanjem osebnega vozila podali kazensko ovadbo.

Kradli iz kioska

Danes zjutraj so policiste obvestili o vlomu v kiosk v središču Nove Gorice. Neznani storilec je iz omenjenega kioska odvzel več paketkov sladkarij in tako lastnika oškodoval za približno 100 evrov. Novogoriški policisti bodo v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev ustrezno ukrepali.

Moški kršil javni red in mir

Včeraj zgodaj popoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali kršitev javnega reda in miru v zasebnih prostorih, kjer je prišlo do verbalnega in nato tudi do fizičnega spora med sorodniki. Policisti so v zvezi z obravnavanim primerom 48-etnemu moškemu zaradi kršitve 4. odstavka 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Moški udaril žensko

Včeraj popoldne so policisti v Novi Gorici obravnavali sum storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. Po sedanjih ugotovitvah je 34-letni moški z roko udaril mlajšo žensko v obraz, tako da je padla po tleh. Nato je moški zapustil prizorišče. Kasneje je morala oškodovanka zaradi zadobljene lažje poškodbe poiskati zdravniško pomoč v ZD Nova Gorica. Novogoriški policisti bodo 34-letnega moškega na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev kazensko ovadili.

NR


Najbolj brano