Otroci v Izoli so si sami izdelovali petarde

V soboto popoldne so policisti prejeli obvestilo, da naj bi v Izoli otroci sami izdelovali in pokali petarde. Ko je nenadoma eksplodiralo, je eksplozija poškodovala 13-letnika. Odpeljali so ga v izolsko bolnišnico, kjer so ugotovili, da ima površinske opekline po obrazu in po hrbtni strani desne dlani.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

IZOLA > Policisti so na kraju našli sled zažganega smodnika in prazen tulec petarde znamke cobra.

Pred prihajajočimi praziki policisti ponovno opozarjajo na nevarnost uporabe pirotehničnih sredstev. Vsa opozorila lahko najdete na spletni strani policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/javni-red-in-mir.

Uporaba pirotehničnih izdelkov kategorije 1, katerih glavni učinek je pok, je dovoljena le od 26. decembra do 2. januarja, pa tudi takrat teh izdelkov ni dovoljeno uporabljati v strnjenih stanovanjskih naseljih, v zgradbah in vseh zaprtih prostorih, v bližini bolnišnic, v prevoznih sredstvih za potniški promet in na površinah, na katerih potekajo javna zbiranja. V stanovanjskih zgradbah in drugih zaprtih prostorih je dovoljeno uporabljati le ognjemetne izdelke kategorije 1, ki so namenjeni takšni uporabi. Izdelki so v ta namen tudi označeni.

Mladoletnikom do 14. oziroma 16. leta starosti je dovoljeno uporabljati pirotehnične izdelke kategorij 1 in 2 le pod nadzorstvom staršev ali skrbnikov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano