“Otroci so klovne videvali vsepovsod”

“Otroci so bili kar prestrašeni. Klovne so potem videvali vsepovsod. Skušali smo jim dopovedati, da gre le za neslano šalo, jih potolažili in obvestili starše,” je o neljubem dogajanju v okolici pivške šole konec prejšnjega tedna povedala pomočnica ravnateljice Sonja Vodopivec. Policija intenzivno išče šaljivce, ki so si privoščili otroke.

Neznanca sta si konec prejšnjega tedna v bližini pivške šole nesramno privoščila nekaj otrok. 

 Foto: Jana Krebelj
Neznanca sta si konec prejšnjega tedna v bližini pivške šole nesramno privoščila nekaj otrok.  Foto: Jana Krebelj

PIVKA > Pomočnica ravnateljice pivške osnovne šole Sonja Vodopivec nam je povedala, da je že v četrtek prvi otrok razredničarki povedal, da je v bližini vrtca videl klovna, ki se je z motorno žago v rokah zapodil za njim. Otrok je stekel v šolo in o dogodku prestrašen povedal razredničarki.

Po njegovi prijavi sta se oglasila še dva šolarja; prvi je klovna videl že v sredo zvečer, punčki pa se je zdelo, da je klovna videla v četrtek. “Z otroki smo se pogovorili, obvestili policijo in starše,” je dejala pomočnica ravnateljice. “Otroci so bili prestrašeni, zdelo se jim je, da klovne videvajo vsepovsod. Med njimi je vladala kar precejšnja panika. Skušali smo jim dopovedati, da gre le za neslano šalo,” je pojasnila Vodopivčeva.

Ne razume, kako si je lahko nekdo tako privoščil otroke, ki se lahko resno ustrašijo in jim ta strah pusti tudi posledice. “Še odrasli lahko popolnoma nasedejo taki potegavščini, ne pa otroci,” se jezi na neznane avtorje šale. Od petka je v Pivki mir. Klovna, otroci naj bi videli dva, sta se potuhnila in verjetno upata, da ju ne bodo nikoli našli.

Že v soboto smo poročali, da klovna z motorno žago in večjim kladivom strašita otroke po Pivki. Prestrašila naj bi tri otroke, stare devet in deset let. Eden od dveh klovnov naj bi motorko celo spravil v pogon in stekel proti otrokom. Po mnenju mnogih gre najverjetneje za šalo, ki jo avtorji snemajo s skritimi kamerami in nato posnetke prestrašenih in kričečih žrtev objavijo na spletu.

Policija prosi vse, ki bi karkoli vedeli o nesramnih klovnih, naj jim to sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon policije 080 12 00.

DC


Najbolj brano