Oplazila drevo in se prevrnila

40-letna italijanska voznica je v soboto dopoldne na glavni cesti pri Materiji zapeljala desno s ceste, oplazila drevo, nato pa se je njen avto večkrat prevrnil in obstal na brežini pod cesto. Iz avta so gasilci rešili poškodovanega sopotnika.

Sežanski in matarski gasilci so morali sopotnika reševati iz zmečkane pločevine Foto: Zgrs Sežana
Sežanski in matarski gasilci so morali sopotnika reševati iz zmečkane pločevine Foto: Zgrs Sežana

MATERIJA > Nesreča se je zgodila v soboto ob 11.37 na glavni cesti med Materijo in Markovščino, pred odcepom za Hotično. 40-letna italijanska voznica je s svojim športnim peugeotom vozila od Materije proti Markovščini, ko je pred odcepom za Hotično zapeljala preveč v desno. Avto je zaradi tega “potegnilo” na bankino in je trčilo naravnost v obcestno drevo.

Avto k sreči ni zadel drevesa “v polno”, ampak je vanj trčil z desnim delom in ga oplazil, zaradi trka pa se je avto nekajkrat prevrnil, dokler se ni ustavil na brežini pod cesto. Voznica je uspela sama stopiti iz uničenega peugeota, njen 39-letni sopotnik, prav tako Italijan, pa je ostal ukleščen na sovoznikovem sedežu.

Na pomoč je v nekaj minutah priskočilo sedem gasilcev iz Materije in štirje iz sežanskega zavoda, ki so avto najprej podprli s spodnje strani, da se ne bi prevrnil nanje, nato pa začeli reševati ukleščenega sopotnika. Med reševanjem so skupaj s sežanskimi zdravstvenimi reševalci ranjenega Italijana tudi oskrbeli.

Gasilci so morali odščipniti vrata in odrezati streho, da so lahko ranjenca rešili iz objema pločevine, reševalci pa so ga odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Ranjeni je bil pri zavesti in priseben, z gasilci in reševalci se je pogovarjal, prav tako je z nogama lahko migal. Po neuradnih informacijah si je v nesreči zlomil gleženj, drugih poškodb pa naj ne bi imel. V izolski bolnišnici je končala tudi voznica, ki se je v nesreči le laže poškodovala. DC


Najbolj brano