Oplazil kombi in prebil ograjo

Na skoraj istem mestu, kjer se je pred 17 leti hudo ponesrečil Boris Popovič, je včeraj podobno nesrečo doživel 35-letni državljan Makedonije, ki živi v Izoli. Med vožnjo je oplazil kombi, nato pa prebil varnostno ograjo štiripasovnice in končal na stari cesti proti Bertokom. Iz objema pločevine so ga rešili gasilci, reševalci pa so ga odpeljali v bolnišnico.

Voznika  so morali iz objema pločevine rešiti gasilci.  Foto: Gb Koper
Voznika so morali iz objema pločevine rešiti gasilci.  Foto: Gb Koper

KOPER > Nesreča se je zgodila včeraj ob desetih dopoldne na hitri cesti skozi Koper, pri Slavčku. Proti Bertokom je vozil 35-letni državljan Makedonije iz Izole in dohitel kombi, s katerim se je v isti smeri vozil 45-letni državljan Kosova, doma iz Postojne. Z neprevidnim manevrom je Izolan oplazil kombi, nato pa izgubil nadzor nad svojim avtom znamke BMW in silovito trčil v desno odbojno ograjo.

Ob trčenju je avto prebil ograjo in se ustavil med ograjo hitre ceste in ograjo stare ceste proti Bertokom, v njem pa je ostal ukleščen voznik. Na kraj nesreče so prihiteli koprski poklicni gasilci in reševalci, ki so voznika oskrbeli že v avtu, ker ga brez pomoči gasilcev niso mogli spraviti iz njega. Osem gasilcev je razprlo zmečkano pločevino, da so voznika spravili iz nje, reševalci pa so ga odpeljali v izolsko bolnišnico. Zahvaljujoč robustnemu avtu jo je 35-letnik odnesel le z lažjimi poškodbami, prav tako kot voznik kombija.

Včeraj so policisti sicer še ugotavljali vse okoliščine prometne nesreče in zato pozivali neznanega voznika vozila mitsubishi pajero, naj se zglasi na policijski postaji ali pokliče na številko policije. Voznik mitsubishija naj bi natančno videl, kako se je nesreča zgodila. Očitno pa so policisti popoldne že razčistili vse neznanke in državljanu Makedonije iz Izole napisali plačilni nalog. Zaradi nesreče je bil promet na hitri cesti skozi Koper oviran skoraj uro in pol. DC


Najbolj brano