Omamljen za volanom in z njim še otrok

V nedeljo ob 11.18 so v Luciji policisti ustavili osebni avto. Za volanom je bil 38-letni domačin, ki je bil pod očitnim vplivom prepovedanih substanc, v avtomobilu pa je bil še njegov dveletni otrok.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Zaradi suma vožnje pod vplivom mamil so opravili hitri test za prepoznavo simptomov, ki je bil pozitiven. Policisti so mu odredili nato strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. Policisti so opravili tudi alkotest, ki ni pokazal sledi alkohola. V vozilu je imel dve leti starega otroka, ki ga je prevzela mama, policisti pa so obvestili tudi Center za socialno delo. 38-letnika so policisti pridržali, sledi mu obdolžilni predlog.

Policisti so na območju PU Koper v noči s sobote na nedeljo ponoči opravljali poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja udeležencev v cestnem prometu. Opravili so 60 preizkusov alkoholiziranosti, od teh je bilo sedem pozitivnih.

Izginilo kolo

V Zarečici pri Ilirski Bistrici je nekdo z dvorišča ukradel kolo znamke merida matts-tfs 100, zelene barve, vredno 250 evrov.

Nasilni sin

Piranski policisti so obravnavali nasilje v družini. Sinu, ki je fizično napadel mater, so policisti odredili prepoved približevanja in ga pridržali. Sledi mu kazenska ovadba.

Italijana odneslo s ceste

V petek ob 21.26 so policisti prejeli obvestilo, da je na cesti Podgrad-Račice, pri odcepu za Ilirsko Bistrico, s ceste zletel osebni avto. Na kraju so ugotovili, da je 45-letni Italijan zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal 0,23 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Laže poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v izolsko bolnišnico, policisti pa so mu izdali plačilni nalog.

Odklonil strokovni pregled na droge

Nekaj minut čez polnoč so piranski policisti na Šentjanah ustavili 26-letnega domačina z osebnim avtomobilom. Preizkusili so ga z alkotestom, ki je pokazal rezultat 0.00 mg/l. Zaradi suma da vozi pod vplivom prepovedanih drog, pa so opravili še postopek za prepoznavo znakov, ki so posledica uživanja prepovedanih drog. Hitri test za droge je bil pozitiven, zato so mu odredili še strokovni pregled, katerega pa je odločno odklonil. V postopku so mu zasegli mlinček s posušenimi rastlinskimi delci konoplje in zavitek s konopljo. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Sledi mu obdolžilni predlog.

Izolan in Koprčan sta si skočila v lase

Ob 4.34 so varnostniki pred koprskim lokalom pridržali Koprčana in Izolana, ki sta se stepla. Policisti so jima izdali plačilni nalog.

Vlomilci na pohodu po Kopru

Ponoči so v Kopru vlomili v ribarnico, v avtomat z napitki, v prodajalno in v frizerski salon. V vseh prostorih so ukradli manjšo količino denarja.

Okraden v koprskem nakupovalnem središču

V enem od koprskih trgovskih središč je v soboto popoldne nekdo moškemu iz okolice Kopra ukradel denarnico iz bunde, ki je bila obešena na stolu. V denarnici je imel več dokumentov, kartic in nekaj gotovine. Oškodovan je za 250 evrov.

Bežal pred policisti

V soboto ob 23. uri so policisti na cesti pri Ilirski Bistrici ustavljali osebni avto. Voznik se ni odzval na znake policistov, ampak je bežal proti Ribnici in se še naprej ni oziral na zvočne in svetlobne znake policistov. Ustavili so ga pred Ribnico in ugotovili, da je za volanom 46-letni voznik iz okolice Ilirske Bistrice. Alkotest je pokazal 1.04 mg/l. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje, sledi mu obdolžilni predlog.

Ostal brez denarnice in iphona

Koprčanu je nekdo v lokalu v Portorožu ukradel denarnico z dokumenti in mobilni telefon znamke iphone. Oškodovan je za 800 evrov.

Vlomilci tudi v Pivki

Ponoči so varnostniki prepodili dva nepridiprava, ki sta vlomila v trgovino v Pivki. Kljub temu sta z razbijanjem povzročila za 1000 evrov škode. Ponoči so v Pivki vlomili tudi v lokal in v mlekomat, od koder so pobrali nekaj drobiža.

Najprej so enega odpeljali na hladno, nato še drugega

Okoli poldne se je v enem od piranskih lokalov domačin nedostojno vedel do gostov, enega od njih pa je pod vplivom alkohola pozival k pretepu in ga žalil. Ko so prišli policisti na kraj, se ni umiril, zato so ga odpeljali na hladno. Zatem so policisti iz istega lokala prejeli še eno obvestilo, da se je tudi drugi gost, ki je bil med prihodom policistov na kraj miren, nedostojno vedel in si sam točil pijačo. Tudi ta se ni umiril ob ponovnem prihodu policistov na kraj, zato so tudi njega pridržali. Obema so policisti izdali plačilna naloga.

Postojnčan pregloboko pogledal v kozarec in zletel s ceste

Včeraj ob 17. uri so policisti prejeli obvestilo, da je na avtocesti na relaciji Senožeče-Postojna vozilo zletelo s ceste. Voznik, 44-letni Postojnčan, je zapeljal v desno in se prevrnil v obcestni jarek na streho, v nesreči se ni poškodoval. Alkotest mu je pokazal rezultat 1,05 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi mu obdolžilni predlog.

Kje je zip?

V Kopru je nekdo ukradel kolo s pomožnim motorjem znamke piaggio, tip zip, črne barve, ki je vredno približno 300 evrov.

42-letna Koprčanka se je upirala policistom, končala v lisicah

Ob 21.56 se je zgodila prometna nesreča v Seči. 42-letna Koprčanka je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljala najprej na ograjo, nato pa na drugo stran ceste. Alkotesta ni opravila po navodilih, strokovni pregled pa je odklonila. V postopku se je vedla agresivno, zato so jo policisti vklenili. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 22.50 so policisti v Kopru ustavili 29-letnega voznika motornega kolesa znamke kawasaki. Voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistrirano motorno kolo. Vozilo so mu zasegli, preizkus alkoholiziranosti je odklonil. Sledi mu plačilni nalog po 7/2 ZJRM in obdolžilni predlog zaradi ne ustavljanja, vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, vožnje neregistriranega motorja, po površini, kjer ne bi smel, in odklona preizkusa alkoholiziranosti.

Na Kampelu izginil gilera runner

Konec tedna je nekdo na Kampelu ukradel motorno kolo znamke gilera runner, RT KPTU-83, rdeče barve. Motor je vreden 1500 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano