Omamila ga je in mu ukradla žetone

Italijanki, ki je v sredo proti večeru svojemu sodržavljanu v pijačo stresla strup, novogoriški kriminalisti očitajo kaznivo dejanje ropa. Ugotovitve, do katerih so prišli med preiskavo, so pokazale, da ne gre za poskus uboja. Italijana naj bi najprej omamila, nato pa naj bi mu izmaknila žetone, vredne nekaj tisoč evrov. Osumljeno so včeraj popoldne s kazensko ovadbo odpeljali k preiskovalnemu sodniku, ki jo je po zaslišanju izpustil na prostost.

Italijanka naj bi 58-letnega moškega najprej omamila, nato pa 
naj bi mu vzela za več tisoč evrov igralniških žetonov.  Foto: Leo Caharija
Italijanka naj bi 58-letnega moškega najprej omamila, nato pa naj bi mu vzela za več tisoč evrov igralniških žetonov.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na novogoriški policijski upravi so včeraj potrdili naše neuradne informacije o tem, kar se je v sredo zvečer dogajalo v eni od hotelskih sob v mestu. Pridržana 44-letna Italijanka naj bi 58-letnemu Italijanu v pijačo zamešala neko snov, hipnotik, po katerem je postal omotičen. Poklical je na pomoč in reševalci so ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico. Njegovo zdravstveno stanje se je po nekaj urah izboljšalo, tako da so ga lahko odpustili v domačo oskrbo.

Klobčič se je začel razpletati v sredo zvečer, ko so policisti dobili prijavo o sumljivem dogajanju. Na novogoriški policijski upravi so za zdaj pojasnili, da se je kaznivo dejanje, ki naj bi ga storila 44-letna osumljenka, zgodilo v prostorih ene od novogoriških gospodarskih družb. Po naših podatkih se je drama dogajala v eni od sob hotela Perla.

Po informacijah, ki so jih novogoriški policisti in kriminalisti doslej zbrali, naj bi Italijanka storila kaznivo dejanje ropa. V četrtek so preiskali hotelsko sobo, kjer naj bi se vse skupaj zgodilo. Opravili so tudi osebno preiskavo in našli predmete, povezane s kaznivim dejanjem.

Osumljeno so v sredo zvečer pridržali, včeraj popoldne pa so jo odpeljali na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki jo je nato izpustil na prostost. Na novogoriški policijski upravi pojasnjujejo, da je preiskava sprva potekala v smeri suma kaznivega dejanja poskusa uboja. Po razjasnitvi vseh okoliščin pa se je izkazalo, da naj bi osumljena storila kaznivo dejanje ropa.

44-letnica je 58-letnemu italijanskemu državljanu dala v pijačo nevarno snov, kmalu zatem pa je postal omotičen in se je slabo počutil. Reševalci so ga odpeljali na zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, Italijanka pa si je medtem prilastila njegove igralniške žetone, vredne nekaj tisoč evrov.

Kriminalisti sumijo, da je osumljenka dala v pijačo nevarno snov z učinkom hipnotika. Kaj konkretno je Italijanu stresla v kozarec, bodo pokazale analize. Predkazenski postopek usmerja novogoriško državno tožilstvo. SIJAN PRETNAR


Najbolj brano