Ognjeni zublji usodni za lesen hlev

V sredo zvečer je v Plešivici zgorel lesen hlev za konje. Lastnik je iz njega pravočasno rešil konje, a se pri tem laže poškodoval. Hlev je povsem zgorel, ostalo je le kovinsko ogrodje.

Od hleva je ostalo le ogrodje. Foto: Zgrs Sežana
Od hleva je ostalo le ogrodje. Foto: Zgrs Sežana

PLEŠIVICA > Zavod za gasilno in reševalno službo v Sežani je bil o požaru obveščen ob 17.43 in takoj je na pomoč odhitela celotna prva izmena. Istočasno so na pomoč prihiteli tudi gasilci PGD Povir, za njimi pa še prostovoljci PGD Sežana. Toda ogenj je že zajel celotno lopo, veliko približno sto kvadratnih metrov, zato so najprej pogasili ognjene zublje in zavarovali dve bližnji stanovanjski hiši. Ob požaru je namreč pihala močna burja. Z delovnim strojem, ki ga je aktiviral občinski štab Civilne zaščite, so razkopali seno, gasilci pa so vse temeljito zalili z vodo.

Intervencija je tako trajala kar štiri ure, v njej je sodelovalo šest poklicnih in 33 prostovoljnih gasilcev.

Lastnik oziroma najemnik zgorelega hleva in bližnje stanovanjske hiše je iz desk zbit hlev prav pred nekaj dnevi povečal, da bi v njem pridobil prostor še za tretjega konja. Ob požaru je konje sicer pravočasno umaknil na varno, pri tem pa sam utrpel nekaj opeklin, ki so jih oskrbeli v sežanskem zdravstvenem domu. Vzroke požara so včeraj zjutraj pristojni še preiskovali.

MUZ


Najbolj brano