Oglas o prodaji ledvice zaradi socialne stiske je bil goljufija

Policisti so identificirali moškega, ki je objavil oglas o prodaji svoje ledvice zaradi socialne stiske. Gre za 45-letnega Slovenca, ki začasno stanuje na Hrvaškem, v oglasu in poznejših kontaktih z mediji pa je po ugotovitvah policije navajal in prikazoval lažne okoliščine in dejstva o svoji socialni stiski. Zato ga policisti sumijo goljufije.

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je domnevni prodajalec 
ledvice uporabljal predplačniško telefonsko številko, zato ga 
niso mogli izslediti. Nato pa so v sodelovanju z zadrskimi 
kriminalisti odkrili in tudi identificirali 45-letnika, ki je objavil 
sporen oglas. Foto: Wikipedia
Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je domnevni prodajalec ledvice uporabljal predplačniško telefonsko številko, zato ga niso mogli izslediti. Nato pa so v sodelovanju z zadrskimi kriminalisti odkrili in tudi identificirali 45-letnika, ki je objavil sporen oglas. Foto: Wikipedia

MURSKA SOBOTA > Murskosoboški kriminalisti so prejšnji teden na spletnem portalu sobotainfo.com zasledili oglas, v katerem je moški prodajal svojo ledvico za 50.000 evrov. Kriminalisti iz oddelka za organizirano kriminaliteto so nemudoma začeli zbirati obvestila zaradi suma kaznivega dejanja nedovoljene presaditve dela človeškega telesa.

Ker je bila v oglasu kot kontaktna telefonska številka prodajalca oziroma posrednika navedena številka hrvaškega mobilnega operaterja, so se povezali s hrvaškimi kriminalisti iz Međimurja, so danes sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.

Hrvaški kriminalisti so ugotovili, da je domnevni prodajalec ledvice uporabljal predplačniško telefonsko številko, zato ga niso mogli izslediti. Nato pa so v sodelovanju z zadrskimi kriminalisti odkrili in tudi identificirali 45-letnika, ki je objavil sporen oglas.

Gre za Slovenca, ki začasno stanuje na Hrvaškem, v okolici Zadra. Za goljufijo, za katerega ga sumijo, je zagrožena kazen do treh let zapora.

Osumljeni je objavil oglas, saj je s tem želel pridobiti protipravno premoženjsko korist. Navajal in prikazoval je lažne okoliščine in dejstva o svoji socialni stiski, kot je rubež hiše, dolgovi do banke, brezposelnost, lakota, da ima tri osnovnošolske otroke, zaradi česar je na portalu sobotainfo.com in Radiu 1 tudi stekla akcija za pomoč družini te osebe.

Kriminalisti so osumljenega v ponedeljek zaslišali v Zadru. Po zaslišanju so ga izpustili na prostost, zoper njega pa bodo murskosoboški kriminalisti podali kazensko ovadbo, so v sporočilu za javnost pojasnili na murskosoboški policijski upravi.

STA


Najbolj brano